Psykologer Föreläser - Oro och Ältande

Kvarterscenen 2LångDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Oro och Ältande - Hur mycket tid får det ta?


Välkommen till en föreläsning om oro och ältande.


Oron; så allmänmänsklig och vanlig. Vi upplever den alla i olika omfattning. Men när blir oron sjuklig? Vad kan vi göra när oro och ältande tar för mycket av vår tid och energi, när den hindrar oss från att vara i det som pågår här och nu?


Psykologerna Maja Herrnsdorf och Linnea Sidbrant kommer att prata om oro som fenomen, om orostankar och orosloopar. De bjuder på konstruktiva förslag på hur en kan arbeta med sin oro och hantera samt bryta ältande, antingen på egen hand eller tillsammans med en terapeut. Hakuna matata!


Maja arbetar som psykolog på en mottagning som möter och behandlar personer med svår stressrelaterad ohälsa och utmattningssyndrom. “Ofta hör stress och oro ihop - när vi är stressade har kroppen och knoppen mindre marginal mot oro och ångest. Därför är det hjälpsamt att arbeta utifrån ett helhetsperspektiv med kropp, tanke och känsla för att stress och oro ska lätta, och det är också det som gör jobbet så kul!” - reflekterar Maja.


Linnea arbetar som psykolog på en vårdcentral och på en nätbaserad psykologmottagning. “När jag träffar patienter försöker jag vara extra uppmärksam på en underliggande orosproblematik. Varför då? Jo, om en patient går med ett konstant “energidränage” i form av en oro som tär på den emotionellt, psykiskt och fysiskt, är det inte konstigt om deras sökorsak kanske är en annan. Värk i axlar och nacke, trötthet eller nedstämdhet kan vara en konsekvens av denna mer eller mindre konstanta oro som följer patienterna. Till slut säger kroppen ifrån, till slut känns inget kul när all tid går åt att vara i det förflutna eller i framtiden.”

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-11-06 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: