Menu

Den Mekaniska Leken 26/11 kl 18

Stockholm

Teaterverket
söndag, 26 november 2017 kl:17:00

Den mekaniska leken – Ett experiment i en akt


Dramatiker sliter sitt hår för att bli klar med den psykoanalytiskt inspirerade tragedin om övergivenhet och hur barndomen påverkar oss alla i vår vuxendom. Själv jagas hon av inre demoner. Det är brådskande, teatergruppen väntar på att få börja repetera. Handlingen i tragedin är: En fredagskväll i maj bryter Nora ihop när allt Tore och hon har byggt upp går i kras. Tore har träffat en annan kvinna och vill gå vidare medan Nora står övergiven kvar. Hon måste ensam möta smärtan i att bli lämnad.


Men vänta nu! Måste hon verkligen det?


Detta manus tillkom på Lunds Universitet magisterkurs i litterär gestaltning. Det har sedan bearbetats under ett år och fick sin urpremiär på Teaterverket våren 2017. Nu återkommer uppsättningen med ytterligare fyra föreställningar!


Regi: Beat Forsman
Manus: Ewa Maria Myhrlin
Medverkande: Stina Bengs, Carl Silfverhielm, Anna Sandberg, Tom Bellander, Jessica Nejman, Beat Forsman, Ewa Maria Myhrlin, Fredrik Persson, Anton Sehlstedt
Ljus och ljud: Johan Åsberg och ensemblen
Produktion, kostym, mask: Ensemblen


Speltid: 1 timme och 20 minuter
Biljetter: 120 kr ordinarie, 80 kr rabatterad (för student, pensionär, arbetssökande)


Spelas på Teaterverket, Västmannagatan 54 i Stockholm, följande datum:
Fre 24/11 kl 19.00 - NYPREMIÄR
Lör 25/11 kl 19.00
Sön 26/11 kl 18.00


Produceras av Teaterverket i samarbete med ABF Stockholm.


TeaterVerket vill erbjuda sina medlemmar en plats där de får möjlighet att inte bara konsumera kultur utan också vara en del i skapandet av kultur. Vi fokuserar främst på teater och scenkonst, men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Vi tror på synergin som skapas genom att samla människor med samma intresse, på en plats där vi vågar prova på nya saker och kan utvecklas både som scenkonstnärer och som människor.

TeaterVerket är en producerande verksamhet, det är genom göra vi lär oss och det är genom att våga vi blir starka. Alla medlemmar i TeaterVerket bidrar med den kunskapen de bär med sig, och på så sätt lär vi oss av varandra. Alltid är det någon i gruppen som kan sätta ljus, regissera eller är en klippa på marknadsföring. Tillsammans bildar vi en organisation som kan allt.

Datum / Tid

söndag, 26 november 2017 kl: 17:00

Plats

Stockholm, Teaterverket

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80kr - 120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad