Menu

Amon Amarth

Göteborg

Lisebergshallen
fredag, 16 december 2016 kl:19:00

Special Guests: Behemoth & Grand Magus
Jomsviking European Tour 2016
Albumaktuella Amon Amarth gör två Sverigekonserter i december!
Med tio album och otaliga turnéer världen över är Amon Amarth en grundsten på den internationella metalscenen, och efter en bejublad konsert på Bråvalla Festival tidigare i sommar rustar de nu för två episka nedslag i december. Ett i Göteborg och ett i Stockholm. Du ser Amon Amarth i Lisebergshallen 16 december och på Arenan 17 december, och med sig har de Behemoth och Grand Magus. Biljetterna släpps onsdag 20 juli, kl 10:00 via Eventim.se.
Legendariska death metal-bandet Amon Amarth har i två decennier resolut marscherat från triumf till triumf med målet att skriva in sig i rockens historieböcker. Bandet bildades i Tumba 1992 och satte omedelbart sin musikaliska kurs; melodisk metal med tydliga influenser från vikingatiden och nordisk mytologi. Med nya konceptalbumet ”Jomsviking” är Amon Amarth större och starkare än någonsin. ”Jomsviking” som släpptes tidigare i år är deras mest ambitiösa, spektakulära projekt någonsin. Inspirerat av vikingatidens elitsoldater tas vi med på en historia om en ung man, förälskad i en kvinna som blir bortgift och försvinner ur hans liv. En olyckshändelse leder till en annan mans död och han blir tvungen att fly, bitter och oförrättad på jakt efter hämnd för sin förlorade kärlek. Musiken är således inte bara storslagen, episk heavy metal – den bär också på en närmast filmisk dramaturgi som skildrar en människas tragiska livsöde.
När Amon Amarth går på scen garanteras en explosiv, förtrollande show med heroiska hymner och episka sagor om kamp, kärlek, död och ära.
Kvällarna till ära har Amon Amarth bjudit in Behemoth och Grand Magus för att värma upp publiken på bästa sätt. Polska Behemoth är ett av den extrema hårdrockens mest ikoniska band, och de är ett av de allra största namnen inom genren. Deras senaste studioalbum, ”The Satanist”, har hyllats världens över. Doom-bluesiga Grand Magus från Stockholm har blandat 70-talets bästa hårdrock med stoner rock sedan -99 och är aktuella med svingrymma albumet Sword Songs som kom tidigare i år.
FKP Scorpio
Kulturbolaget
 

Lokal: Lisebergshallen

Arenan används främst för sportevenemang men även för konserter, föreställningar och kongresser. Exempel på artister som gästat arenan är Galenskaparna och After Shave (1985 & 1994), Jerry Lee Lewis (2007), Thåström (1999), Europe (2006 & 2009), Kent (2007), Dia Psalma (2007), Christer Sjögren (2011) och Motörhead (2011). Lisebergshallen stod som värd för Melodifestivalen både 1984 och 1987.

Datum / Tid

fredag, 16 december 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Lisebergshallen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

460

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad