Menu

First Aid Kit

Göteborg

Lisebergshallen
torsdag, 15 mars 2018 kl:19:30

Med sin säregna stämsång och ljudbild av folk, country och americana har First Aid Kit blivit ett av vår tids mest älskade band – och en av landets största internationella framgångar. Nu står det klart att First Aid Kit släpper sitt efterlängtade nya album "Ruins" den 19 januari och i samband med det beger sig ut på en omfattande turné. Vi är glada och stolta över att kunna presentera tre stopp på hemmaplan i vår – 12 mars på Malmö Live Konserthus, 15 mars på Lisebergshallen i Göteborg och 16 mars på Waterfront i Stockholm.
 
Med 2014 års album ”Stay Gold” sålde First Aid Kit guld i England, platina i Sverige och nådde förstaplatsen på Sverigetopplistan. Idag presenterar den svenska duon titel och släppdatum för sin efterlängtade uppföljare – nya albumet "Ruins" – som landar den 19 januari. Skivan är producerad av Tucker Martine (My Morning Jacket, Laura Veirs) och spelades in i Portland, Oregon där duon samarbetade med flertalet fantastiska artister – Peter Buck från REM, Glenn Kotche från Wlico och McKenzie Smith från Midlake. "Ruins" kan förbeställas idag och innehåller första singeln ”It’s a Shame” och purfärska "Postcard”, som har premiär idag via Rolling Stone Country.
 
First Aid Kit säger själva: “’Postcard’ är en låt med ett väldigt traditionellt sound och vi ville att produktionen skulle spegla det. Det är ingen bitter låt, snarare vänder den sig till en älskare, för att önska dem välgång på sin resa, samtidigt som man måste släppa taget.” 
 
“Ruins” är uppföljaren till "Stay Gold", som med sina tio smakfulla och ambitiösa låtar på ett vackert sätt fångar deras livfulla historieberättande och hyllades som en av 2014 års bästa skivor. I våras släppte duon också en singel på den internationella kvinnodagen, ”You Are the Problem Here”. Det är en stark, passionerad och arg låt som vänder sig mot vågen av våldtäkter och en del av intäkterna doneras till Women for Women International.
 
First Aid Kit turnerade nyligen i USA och spelade där på festivaler som Austin City Limits och Hardly Strictly Bluegrass, och utöver detta även konserter i Los Angeles och avslutningsvis en slutsåld konsert på New York City’s Town Hall. År 2018 inleder First Aid Kit med att åka ut på en omfattande turné i USA och Europa. Turnén inkluderar tre spelningar i Sverige i mars – i Malmö, Stockholm och Göteborg. 
 
Arrangör Luger

Lokal: Lisebergshallen

Arenan används främst för sportevenemang men även för konserter, föreställningar och kongresser. Exempel på artister som gästat arenan är Galenskaparna och After Shave (1985 & 1994), Jerry Lee Lewis (2007), Thåström (1999), Europe (2006 & 2009), Kent (2007), Dia Psalma (2007), Christer Sjögren (2011) och Motörhead (2011). Lisebergshallen stod som värd för Melodifestivalen både 1984 och 1987.

Datum / Tid

torsdag, 15 mars 2018 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Lisebergshallen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

485

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad