Menu

Born. Life. Death. Tour.

Göteborg

Lisebergshallen
lördag, 24 november 2018 kl:19:00

Silvana Imam, Erik Lundin och Cherrie är BORN. LIFE. DEATH. TOUR.

Tre datum, tre städer, tre bländande stjärnor på den svenska musikhimlen. I höst åker Silvana Imam, Erik Lundin och Cherrie på en gemensam turné. Från och med den 3 november får publiken se de tre giganterna på samma scen, under namnet BORN. LIFE. DEATH. TOUR.

Silvana Imam har sedan genombrottet med ”Svär på min mamma” byggt en omfattande låtkatalog på bara några få år, prisats på galor, turnerat hårt och omfamnats av växande fanskaror runt om i Skandinavien. Ny musik är snart här.

Erik Lundin tog landet med storm när han 2015 släppte din debut-EP på svenska – ”Suedi”. Med skarp intellektuell blick, personliga skildringar och ett helt unikt textförfattande grep han tag i publik och kritiker, vann otaliga priser och hjärtan. Inom en snar framtid är Erik Lundin aktuell med ny musik.

Cherrie har gett R&B-världen ny frisk luft, både här hemma i Sverige och utomlands, med låtar som bl.a. ”Aldrig igen (må så där)” ft. Stormzy och ”163 För Evigt” ft. Z.E. Hon är ett bevis på att fantastiska låtar tar sig över språkbarriärer, ut i världen. I juni släppte Cherrie sitt andra, väldigt rosade album ”Araweelo”.

Planetariska rörelser, födelsen, maneter och molekyler, liv, stormande hav, död. Det här är idéer. Men de är också riskabla, förvirrande, vackra ideér. Är de darwinistiska eller kreationistiska?

BORN.LIFE.DEATH är en konsertupplevelse med stor ambition och djup ödmjukhet, och försöker inget mindre än att omfatta all existens och se den genom en prisma av några få oändliga liv.

Vi är i ett land där livet strömmar in och ut genom öppna fönster. Det finns en aktivism som upprätthåller födelse, en gemenskap som utstrålar liv och ett patriarkat som luktar död. På det finns det brådskande otaliga frågor om meningen med sakerna.

BORN.LIFE.DEATH är ett porträtt av vardagen, inspirerat av mänsklighetens minnen och är avgränsad av tre oändligheter, en av födelsen, en av livet och den tredje av döden. Denna process leder till vår nuvarande ögonblick, och till oss alla. Vi skapades i stormen och över otaliga miljoner molekyler bildades du, vi, jag.

Presenteras av det kreativa bolaget TRANS94 och bokningsbolaget Appelgren Friedner
www.appelgrenfriedner.se

Arenan används främst för sportevenemang men även för konserter, föreställningar och kongresser. Exempel på artister som gästat arenan är Galenskaparna och After Shave (1985 & 1994), Jerry Lee Lewis (2007), Thåström (1999), Europe (2006 & 2009), Kent (2007), Dia Psalma (2007), Christer Sjögren (2011) och Motörhead (2011). Lisebergshallen stod som värd för Melodifestivalen både 1984 och 1987.

Datum / Tid

lördag, 24 november 2018 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Lisebergshallen

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

530

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad