Menu

Grotesco

Göteborg

Lisebergshallen
lördag, 23 januari 2016 kl:19:00

Grotesco vann nyligen pris för Årets bästa scenshow. Nu är det klart att den hyllade föreställningen för första gången tas ut på Sverigeturné 2016 –  “Grotesco på Scala på turné – En näradödenrevy“. Efter succéåret på Scalateatern i Stockholm får andra städer äntligen uppleva showen som kallas "dödskul” (Expressen), "briljant” (Dagens Nyheter) och "makalös” (Svenska Dagbladet).
 
Grotesco är nu hetare än någonsin. Nyligen utannonserades det att det kommer en tredje tv-säsong med den banbrytande gruppen i SVT och deras första scenföreställning "Grotesco på Scala – En näradödenrevy" fortsätter göra succé. Humorshowen, som hade höstpremiär för sin andra säsong på Scalateatern den 17 september, vann nyligen svenska humorpriset 2015 i kategorin Årets scenshow. Nu är det dessutom klart att föreställningen åker på en stor Sverigeturné under 2016.
 
Grotesco är en av Sveriges mest hyllade humorgrupper och ligger bakom oförglömliga sketcher och sånger som “Bögarnas fel”, “Ett kilo mjöl”, “Bestefar og jeg” och "Tingeling”. I humorshowen, "Grotesco på Scala – En näradödenrevy", som är regisserad av dansaren och koreografen Anna Vnuk, blandar de nyskrivet material med några av sina klassiska sketcher. Det är en galen revy i dödens gränsland med satiriska sång- och dansnummer, scener som ballar ur fullständigt och vassa kommentarer om samtiden.
 
På scen: Henrik Dorsin, Per Andersson, Emma Peters, Jakob Setterberg, Emma Molin, Linus Eklund-Adolphson, Rikard Ulvshammar, Michael Lindgren, Hanna Dorsin, Jonas Kahnlund samt Grotesco-orkestern under ledning av Andreas Grube.
 
Längd ca 3 tim inkl. paus
 
 

Lokal: Lisebergshallen

Arenan används främst för sportevenemang men även för konserter, föreställningar och kongresser. Exempel på artister som gästat arenan är Galenskaparna och After Shave (1985 & 1994), Jerry Lee Lewis (2007), Thåström (1999), Europe (2006 & 2009), Kent (2007), Dia Psalma (2007), Christer Sjögren (2011) och Motörhead (2011). Lisebergshallen stod som värd för Melodifestivalen både 1984 och 1987.

Datum / Tid

lördag, 23 januari 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Lisebergshallen

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

565

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad