Menu

Pippi Långstrump

Göteborg

Lisebergsteatern
onsdag, 21 december 2016 kl:13:00

Världens starkaste tjej firar 70-årsjubileum på Lisebergsteatern! Den första boken om Pippi kom i november 1945 och nu har hon således fyllt hela 70 år. Detta firar vi med att sätta upp en jubileumsföreställning som baseras på Astrid Lindgrens originalmanus Pippi Långstrump flyttar in. Hela jullovet ska det firas rejält!

Följ med när Pippi Långstrump och hennes vänner bjuder på sång, musik, dans, spänning och massor av skratt för hela familjen. När Pippi, världens starkaste tjej, flyttar in i Villa Villekulla blir grannbarnen Tommy och Annika både nyfikna och förvånade. Hon har en häst på verandan och en egen apa! Det blir spännande värre med poliser och dessutom en Prussiluska som inte tycker att en liten flicka som Pippi kan klara sig själv. Pippi och hennes vänner bjuder på mängder av bus och hyss som får publiken att vrida sig av skratt.

Pippi är inte bara fantasifull och påhittig, hon är också en fantastiskt rolig lekkamrat - något som Tommy och Annika får uppleva varje gång kompistrion hamnar i tokiga situationer. Allt enligt Astrid Lindgrens klassiska originalmanus.

Regi: Kålle Gunnarsson

Föreställningens längd ca 2 tim inkl. 20 min paus

Rekommenderas från 2 år allt beroende på barnets teatervana. Obs! Alla barn måste ha en egen biljett till föreställningen!

Lokal: Lisebergsteatern

Lisebergsteatern, på Liseberg i Göteborg var från början ett planetarium, därav salongens kupolformade tak. Byggnaden uppfördes 1944 och kallades då Planetariet. Det utrustades med ett stjärnsystem där man genom olika ljuskombinationer bland annat kunde se hur stjärnorna stod vid tiden för Jesu födelse.

Datum / Tid

onsdag, 21 december 2016 kl: 13:00

Plats

Göteborg, Lisebergsteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

295 - 330

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad