Menu

Bagage

Göteborg

Lisebergsteatern
lördag, 6 april 2019 kl:18:30

Se Annika Andersson och Gustaf Hammarsten med flera i denna skrattfyllda och värmande komedi.

En kärleksfull och rolig teaterupplevelse om hur ett nyfiket rotande i en okänd människas bagage kan leda till utvecklande insikter över innehållet i ens egna bagage. Vad är det vi släpar med oss genom livet egentligen? Vågar du börja rota i ditt, och hur kan det vara så kittlande roligt att betrakta någon som själv inte kan se sitt egna bagage? Välkomna till Lisebergsteatern för att skratta tillsammans. Nyss hemkommen efter en resa inser Mia (Annika Andersson) att hon förväxlat sig bagage och fått fel väska med sig från flygplatsen. När väskans ägare, Mårten (Gustaf Hammarsten), dyker upp med hennes väska för att göra ett snabbt byte - blir det starten på en udda och utmanande relation. En relation som aldrig hade tagit fart om inte Mia valt att rota igenom Mårtens väska medan hon väntade, sett vilka mediciner han tar, läst några gamla kärleksbrev, och ögnat igenom papperna kring hans nyss avslutade äktenskap.

Med hjälp av, eller försök till hjälp av, sin extroverta och frispråkige väninna Tove (Emma Peters) tar sig Mia an det omöjliga uppdraget att få den hjärtebrustna Mårten på benen igen. Med hopp om att själv, genom den hjälpen, lyckas påverka sin egna lite trassliga relationssituation.

Med ett överraskande och stilbrytande sätt får teaterpubliken även bekanta sig med den något speciella parterapeuten Dr A. Aronsson (Robin Stegmar) vars tankar, åsikter och egna beteende ger Mia, Mårten och publiken något att tänka på samtidigt som man kan skratta åt det.

Bagage är en nyskriven komedi av den amerikanske författaren Sam Bobrick vars humor många redan bekantat sig med i tidigare Lisebergsteatersuccén ”Minns du mig?”. Med regissör Pär Nymark i spetsen, är det kreativa teamet nu tillbaka på teatern, för att skapa ännu en värmande och glädjefylld teaterupplevelse. Originalmanus: Sam Bobrick Svensk översättning och bearbetning: Christoffer Bendixen och Pär Nymark Regi: Pär Nymark ENSEMBLE: Annika Andersson - Mia
Gustaf Hammarsten - Mårten
Robin Stegmar – DR Alexander Aronsson
Emma Peters – Tova
Arrangör: 2Entertain

Lisebergsteatern, på Liseberg i Göteborg var från början ett planetarium, därav salongens kupolformade tak. Byggnaden uppfördes 1944 och kallades då Planetariet. Det utrustades med ett stjärnsystem där man genom olika ljuskombinationer bland annat kunde se hur stjärnorna stod vid tiden för Jesu födelse.

Datum / Tid

lördag, 6 april 2019 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Lisebergsteatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

495 - 675

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad