kl: 19:30

Tomas Sista Revy

LisebergsteaternDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Tomas Sista Revy förlängd i Göteborg!
Tomas Sista Revy spelas just nu för utsålda hus på Lisebergsteatern. Efter 60 utsålda föreställningar under våren förlängs föreställningen med ytterligare 3 veckor i Göteborg innan den flyttar vidare till Intiman i Stockholm. Tomas Sista Revy är en föreställning som ingen annan. Med finurliga scenlösningar, humor, musik och sång, kittlande överraskningar och mycket hjärta. Tomas vill som alltid roa på ett djupare plan, så det blir både skratt, tårar och jubel. Vi får möta Tomas och flera av hans älskade figurer, som ”Kyparn”, ”Stintan” och ”Clownen”, men vi får även göra flera nya bekantskaper. Det blir en summering av deras livsresa och en glimt av vad som väntar.
För exakt 25 år sedan gjorde Tomas von Brömssen sin allra första revy. Det blev en formidabel succé, som spelades över ett år i Göteborg innan den flyttade vidare till både Stockholm och Oslo. Denna följdes upp av Tomas Revy II & III. Samtliga gjorde Tomas tillsammans med parhästen och regissören Bo Hermansson. Nu har de återförenats och det kommer förstås att bli en helt unik teaterupplevelse - Tomas Sista Revy. Sista för närvarande, ja …
Manus: Tomas von Brömssen och Bo Hermansson. Regi: Bo Hermansson.
På scen: Tomas von Brömssen, Rudy Addo, Malin Stenbäck och Sven-Eric Dahlbergs orkester.
Spelas tom den 16/5 2015 på Lisebergsteatern och efter sommaruppehåll fortsätter den, med nypremiär den 4 september 2015.
Föreställningen är ca 2 tim och 15 min inkl paus
Arenaplan
2Entertain
Liseberg

Lokal: Lisebergsteatern

Lisebergsteatern, på Liseberg i Göteborg var från början ett planetarium, därav salongens kupolformade tak. Byggnaden uppfördes 1944 och kallades då Planetariet. Det utrustades med ett stjärnsystem där man genom olika ljuskombinationer bland annat kunde se hur stjärnorna stod vid tiden för Jesu födelse.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-05-09 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Tomas von Brömssen

Tomas von Brömssen, Millas visa: Berättare på Spotify

Mitt-i-Milla

Millas visa: Berättare

Tomas von Brömssen, Godis på Spotify

Mitt-i-Milla

Godis

Tomas von Brömssen, Långt nere i dala på Spotify

Barnens första sånger

Långt nere i dala

Tomas von Brömssen är son till butiksägarna Birger och Elvi von Brömssen, född Tengblad. Han växte upp i en mindre lägenhet i stadsdelen Lunden i Göteborg. Han sökte till scenskolan i Göteborg 1965 men antogs ej. Året därpå kom han in på scenskolan i Malmö och gick ut där 1969. I början av 1970-talet spelade han med Unga Teatern i Malmö och medverkade i några TV-produktioner, bland annat Hemkomsten med Georg Rydeberg. Han återvände till hemstaden 1973, och blev därefter engagerad vid Göteborgs stadsteater 1974–78 samt vid Folkteatern i Göteborg från 1978.


von Brömssen blev 1976 riksbekant genom rollen som skrothandlaresonen Herbert i TV-serien Albert & Herbert med Sten-Åke Cederhök. 1982 gjordes adventskalendern Albert & Herberts Julkalender. Alla utomhusscener gjordes omkring Skolgatan i stadsdelen Haga i Göteborg. Tillsammans med Cederhök blev von Brömssen 1984 hedersledamot av Göteborgs nation i Lund.


von Brömssen har gjort en lång rad roller på Folkteatern i Göteborg, bland annat i titelrollerna i Tok-Alfred och Peer Gynt. Han har varit cirkusclown och gjort barnprogram som Bulleribock och Harry & Larry med Lars-Eric Brossner för TV. Han medverkade 1986 i revyn Jubel i busken med Sten-Åke Cederhök och Sonya Hedenbratt på Lisebergshallen, en succé som även gick ut på folkparksturné och avslutades på Berns i Stockholm 1989.


År 1990 satte von Brömssen upp sin första egna revy, Tomas revy, på Lisebergsteatern. Föreställningen spelades för utsålda hus i två år och fortsatte därefter på Folkan i Stockholm och Chat Noir i Oslo. Uppföljaren Tomas revy II & III blev också en stor framgång i både Sverige och Norge. 2007 återkom han med en ny revy på Lisebergsteatern, Återkomsten och 2015 med Tomas sista revy.


von Brömssen tilldelades 1995 utmärkelsen Årets göteborgare. Samma år medverkade han i Povel Ramels revy Kolla klotet, först på Lorensbergsteatern i Göteborg och därefter på Cirkus i Stockholm. Tillsammans med Ulla Skoog har han gjort succé med showerna Rent under(2000) och Fritt fall (2004).


På film har von Brömssen bland annat medverkat i Mannen från Mallorca, Mitt liv som hund och Hela härligheten. Han fick en guldbagge för sin roll i Bo Widerbergs Lust och fägring stor 1995. Han blev även guldbaggenominerad i kategorin Bästa skådespelare 1987 för sin roll i Ormens väg på hälleberget (film). Tomas von Brömssen har även medverkat i den norska filmen Sofies värld.


På TV har han gestaltat H.C. Andersen i Från regnormarnas liv 1998, Bellman i Lovisa & Carl Michael 2005 och tobakshandlare Blomgren i Saltön 2005, 2007 och 2010. Han medverkade 2007 i Allsång på Skansen.


Tomas von Brömssen var från 1966 till 2000 gift med Eva, född Rask (1944–2000). Han gifte om sig den 20 november 2004 i Morlanda kyrka med läraren Dorte Velling Pedersen (född 1954 i Danmark), som tidigare varit svägerska till hans första hustru.