Menu

Vi På Saltkråkan

Göteborg

Lisebergsteatern
måndag, 21 december 2015 kl:13:00

Årets Jullovsteater på Lisebergsteatern blir Astrid Lindgrens älskade Saltkråkan, baserad på den klassiska TV-serien om Tjorven, Båtsman och alla de andra. ”Vi på Saltkråkan” spelas på Lisebergsteatern under hela Jullovet med start den 20 december.
På ön Saltkråkan bor Tjorven med sin stora hund Båtsman, mamma, pappa och sina två äldre systrar Teddy & Freddy. Tjorven vet och kan nästan allt, särskilt om hur saker och ting går till på just Saltkråkan. En dag i juni anländer familjen Melkersson till ön med pappa Melker i spetsen och hans fyra barn; Malin, Johan, Niklas och lille Pelle. De är stadsbor som ska spendera hela sommaren på Saltkråkan. Och sedan den dagen är ingenting sig likt för vare sig Melkerssons eller öborna. Sommaräventyren avlöser varandra och farbror Melker får inte riktigt den lugn och ro han tänkt sig. Vackra Malin blir precis som hemma i sta’n ständigt uppvaktad av efterhängsna beundrare, något som hennes yngre bröder ger sig den på att sätta stopp för. Tur att Tjorven finns där genom alla strapatser, aldrig sen med kloka råd och intressanta frågor.
Föreställningen är ca 2 timmar inklusive paus.
OBS! Pälsdjur medverkar i föreställning (hund och kanin).
Regi: Kålle Gunnarsson
Producenter: 2Entertain & Stage Fantasy
 
Arenaplan
Lisebergs hemsida

Lokal: Lisebergsteatern

Lisebergsteatern, på Liseberg i Göteborg var från början ett planetarium, därav salongens kupolformade tak. Byggnaden uppfördes 1944 och kallades då Planetariet. Det utrustades med ett stjärnsystem där man genom olika ljuskombinationer bland annat kunde se hur stjärnorna stod vid tiden för Jesu födelse.

Datum / Tid

måndag, 21 december 2015 kl: 13:00

Plats

Göteborg, Lisebergsteatern

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

295 - 330

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad