Menu

Vreeswijk & Åkerström - Du Och Jag Farsan

Göteborg

Lorensbergsteatern
torsdag, 29 mars 2018 kl:19:30

VREESWIJK & ÅKERSTRÖM
Du och jag farsan - Odödliga svenska klassiker med två av Sveriges mest omtyckta vissångare
 
J
Jack Vreeswijk och Cajsa-Stina Åkerströms segertåg genom Sverige fortsätter under våren 2018. Utsålda arenor och konserthus över hela landet och hyllade av både publik och media. Konserten är en hyllning till deras fäder Cornelis Vreeswijk och Fred Åkerström, två giganter inom svensk musikhistoria.
I konsertturnén ”Du & jag farsan” bjuder CajsaStina och Jack på en tillbakablick och fantastiska tolkningar av deras fäders oändliga och odödliga låtskatter.
Publiken kan vänta sig en varm och stämningsfull kväll där flera av de mest kända och omtyckta låtarna framförs blandat med anekdoter och berättelser från deras innehållsrika liv. Självklart kommer det också bjudas på eget material och andra favoriter från då och nu. Sitt ner och luta dig tillbaka, njut av en magisk kväll där svensk vishistoria tolkas när den är som allra bäst.
 
Jack Vreeswijk – Son till en av de största svenska legenderna Cornelis Vreeswijk, heltidsmusiker & artist. Jack har släppt eget material och blivit känd för sina personliga tolkningar av sin fars oändliga låtskatt. Jack växte upp i Stockholm men flyttade tidigt till Nederländerna, där han bodde med sin fars familj i nio år. Jack har fått flera utmärkelser och prisbelönats, turnerat flitigt sen många år tillbaka och bor numera strax utanför Uddevalla.
 
CajsaStina Åkerström – Dotter till en av Sveriges mest älskade trubadurer och vissångare Fred Åkerström. Hennes största hits ”Av längtan till dig”, ”Fråga stjärnorna” och ”Är det så här det känns att komma hem” är klassade som tidlös svensk musikhistoria och har precis som flera av hennes album sålt guld. Senaste albumet Vreden och stormen producerades av Peter Kvint och släpptes hösten 2015 och hyllades av en enig kritikerkår. Singeln Är det så här det känns att komma hem låg under flera veckor på Svensktoppen och spelades intensivt på SR P4 under hela 2015.
Cajsa-Stina turnerar flitigt och har förutom sitt egna material gjort sig känd som en fantastisk tolkare av bla Evert Taube och Ruben Nilsson. Har även en karriär som författare och konstnär. Bor sedan många år utanför Kalmar.
 
Medverkande: Cajsa-Stina Åkerström, Jack Vreeswijk, Peter Kvint - gitarr, Jakob Ellerstedt - piano, Backa Hans Eriksson - bas och Love Tholin - gitarr
 
Längd: ca 3 tim inkl paus.
 
RÖSTER OM KONSERTEN
"Att Cajsa-Stina är Sveriges visdrottning råder det ingen tvekan om!"
UNT
"Applåderna ville aldrig ta slut!"
UNT
"Jag njöt av varje sekund"
Fredrik Nyberg, UNT
"Deras närhet och otvungna sätt att på scenen ge varandra utrymme är unikt!"
Anne Skånér, Kulturbloggen
”Tänkvärda och vackra sånger”
Corren
”Cajsa-Stinas röst är knivskarp”
Corren
"Jack och Cajsa-Stina har rott sitt projekt i hamn och det blev en bra konsert!"
Värmlands Folkblad

Lokal: Lorensbergsteatern

Lorensbergsteatern, är en teaterbyggnad i Lorensbergsparken i Göteborg. Den har adress Berzeliigatan 4 och fastighetsbeteckning Lorensberg 29:2. Teatern är ritad av arkitekten Karl M. Bengtson, sceninredningen gjordes av tysken C. Roeder, och byggdes på initiativ av och var delvis finansierad av krögaren Sophus Petersen, som drev den dåvarande restaurangen i Lorensbergsparken.


När teatern stod klar 1916, efter endast drygt fem månaders arbete, ansågs den vara Europas modernaste med platser för 1 000 personer och bland annat en vridscen och rundhorisont. Urpremiären med 800 gäster, ägde rum 27 oktober 1916 med August Strindbergs pjäs Ett drömspel, och den sista föreställningen 30 april 1934.


I och med att Göteborgs nya stadsteater stod klar 1934 byggdes Lorensbergsteatern om till biograf, förvärvad av skåningen och advokaten Sture Persson. Den 19 september 1934 var det premiär på Lorensbergs-Bio med Frank Capras Det hände en natt, med bland andra Clark Gable. Biografen lades ner den 13 september 1987 och lokalerna kom åter igen att användas som teater. Nationalteatern producerade 1987 en teateruppsättning av Peter Pan här innan Kulturtuben tog över. Lorensbergsteatern är även namnet på ett kommanditbolag som ägs av Kulturtuben.


Den första barnteaterföreställningen gavs på hösten 1920, då Hamlet gavs som ungdomsföreställning. Därefter på våren 1922 ordnades skolföreställningen "Det gamla spelet om envar". I december samma år - som en jultradition - visades Rödluvan av dansken Axel Breidahl. Tyngdpunkterna låg därefter på julpjäserna under de kommande åren.

Datum / Tid

torsdag, 29 mars 2018 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Lorensbergsteatern

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

485

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad