Menu

Box - Henrik Fexeus

Göteborg

Lorensbergsteatern
tisdag, 8 mars 2016 kl:19:00

Henrik Fexeus

BOX
En afton med förbryllande manipulationer och rent rackarspel
 
Tankedomptören är tillbaka!
Efter 21 st. utsålda förställningar på Maximteatern i Stockholm åker
Henrik Fexeus äntligen ut på Sverigeturné under våren 2016.
I den helt nyskrivna föreställningen BOX som han skrivit tillsammans med Morgan Alling, får publiken följa Henriks personliga resa. Från åttaåringen som försökte förstå varför folk gör som de gör, till hur han blev intresserad av det mänskliga beteendet – och hur han lärt sig styra det.
 
BOX handlar om våra minnen och erfarenheter, vilka boxar vi väljer att vara i. Vad händer om man ändrar på någons minnen, eller någons bild av verkligheten? I BOX kan publiken aldrig vara säker på vad de verkligen varit med om - och vad de tror har hänt. Med sylvass precision tränger Henrik rakt in i publikens innersta tankar och minnen. Det är en rolig, personlig och underhållande föreställning, samtidigt angelägen och otäckt spännande. Med en halsbrytande final som aldrig gjorts tidigare och sannolikt aldrig kommer göras igen är det här Henriks mest ambitiösa projekt hittills.
 
Henrik Fexeus är känd för att avslöja hur våra hjärnor fungerar. Han har skrivit sju böcker i ämnet som spridits över hela världen, han har bl.a. gjort experiment i TV4 Nyhetsmorgon för att visa hur vi kan påverka vårt eget beteende. Henrik har även synts och hörts i olika tv - och radioprogram som ex. Hjärnstorm och Kärlekskoden på SVT, Talang i TV4, och Dilemma i Mix Megapol. På scen har vi lärt känna honom som en psykologisk illusionist, när han med nästan oroväckande exakthet både avläser och påverkar publikens tankar.
 
Citat från webben: 
”Galet underhållande” 
”Det är att beteckna som en ruskigt stor miss att inte gå till Maxim och se Fexeus!” 
"Man går hem med snurrig och mycket fascinerad hjärna!" 
"Mind = blown. Ni får helt enkelt ta er till Maxim i höst” 
 

Lokal: Lorensbergsteatern

Lorensbergsteatern, är en teaterbyggnad i Lorensbergsparken i Göteborg. Den har adress Berzeliigatan 4 och fastighetsbeteckning Lorensberg 29:2. Teatern är ritad av arkitekten Karl M. Bengtson, sceninredningen gjordes av tysken C. Roeder, och byggdes på initiativ av och var delvis finansierad av krögaren Sophus Petersen, som drev den dåvarande restaurangen i Lorensbergsparken.


När teatern stod klar 1916, efter endast drygt fem månaders arbete, ansågs den vara Europas modernaste med platser för 1 000 personer och bland annat en vridscen och rundhorisont. Urpremiären med 800 gäster, ägde rum 27 oktober 1916 med August Strindbergs pjäs Ett drömspel, och den sista föreställningen 30 april 1934.


I och med att Göteborgs nya stadsteater stod klar 1934 byggdes Lorensbergsteatern om till biograf, förvärvad av skåningen och advokaten Sture Persson. Den 19 september 1934 var det premiär på Lorensbergs-Bio med Frank Capras Det hände en natt, med bland andra Clark Gable. Biografen lades ner den 13 september 1987 och lokalerna kom åter igen att användas som teater. Nationalteatern producerade 1987 en teateruppsättning av Peter Pan här innan Kulturtuben tog över. Lorensbergsteatern är även namnet på ett kommanditbolag som ägs av Kulturtuben.


Den första barnteaterföreställningen gavs på hösten 1920, då Hamlet gavs som ungdomsföreställning. Därefter på våren 1922 ordnades skolföreställningen "Det gamla spelet om envar". I december samma år - som en jultradition - visades Rödluvan av dansken Axel Breidahl. Tyngdpunkterna låg därefter på julpjäserna under de kommande åren.

Datum / Tid

tisdag, 8 mars 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Lorensbergsteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

420

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad