kl: 19:30

Russell Howard

Lorensbergsteatern


BILJETTER / MER INFORMATION


Russell Howard som är en av Storbritanniens största komedistjärnor har redan nu – ett och ett halvt år i förväg – bokat in uppträdanden i 30 städer runt om i världen 2017. Turnén kommer att pågå från februari till juli. Den 9 juni uppträder han på Lorensbergsteatern i Göteborg. Det är första gången Russell Howard kommer till Sverige, och turnén heter förstås ”Round the World”.
”Round the world”-turnén inleds på Irland och avslutas i Australien. Däremellan ger Howard bland annat föreställningar tio kvällar i rad på Royal Albert Hall i London.
På hemma plan är Russell Howard inte bara känd från live-scenen utan även som programledare i både radio och TV. Tionde säsongen av hans succéserie ”Good News” hade premiär på BBC2 i slutet av oktober. Alla avsnitten läggs ut på YouTube på ’Russell Howard’s Good News’ för oss som bor utanför Storbritannien.

Lokal: Lorensbergsteatern

Lorensbergsteatern, är en teaterbyggnad i Lorensbergsparken i Göteborg. Den har adress Berzeliigatan 4 och fastighetsbeteckning Lorensberg 29:2. Teatern är ritad av arkitekten Karl M. Bengtson, sceninredningen gjordes av tysken C. Roeder, och byggdes på initiativ av och var delvis finansierad av krögaren Sophus Petersen, som drev den dåvarande restaurangen i Lorensbergsparken.


När teatern stod klar 1916, efter endast drygt fem månaders arbete, ansågs den vara Europas modernaste med platser för 1 000 personer och bland annat en vridscen och rundhorisont. Urpremiären med 800 gäster, ägde rum 27 oktober 1916 med August Strindbergs pjäs Ett drömspel, och den sista föreställningen 30 april 1934.


I och med att Göteborgs nya stadsteater stod klar 1934 byggdes Lorensbergsteatern om till biograf, förvärvad av skåningen och advokaten Sture Persson. Den 19 september 1934 var det premiär på Lorensbergs-Bio med Frank Capras Det hände en natt, med bland andra Clark Gable. Biografen lades ner den 13 september 1987 och lokalerna kom åter igen att användas som teater. Nationalteatern producerade 1987 en teateruppsättning av Peter Pan här innan Kulturtuben tog över. Lorensbergsteatern är även namnet på ett kommanditbolag som ägs av Kulturtuben.


Den första barnteaterföreställningen gavs på hösten 1920, då Hamlet gavs som ungdomsföreställning. Därefter på våren 1922 ordnades skolföreställningen "Det gamla spelet om envar". I december samma år - som en jultradition - visades Rödluvan av dansken Axel Breidahl. Tyngdpunkterna låg därefter på julpjäserna under de kommande åren.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-06-09 19:30


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Karl Gerhards plats 1


Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

390


Kort länk hit:Russell Howard

Russell Joseph Howard, född 23 mars 1980 i Bath, Somerset, är en brittisk komiker, som vunnit flera priser för sin humor. Han har bland annat hamnat på Zoo magazines topp 10 lista över "Englands roligaste komiker 2005", där han hamnade på nummer 2. Han vann "Best Compère" på Chortle galan 2006. Han var även nominerad för en "if. comedy" för sin Edinburgh Fringe Festivals nummer, Wandering, 2006.2004 bad BBC Radio 1 Howard att skriva för, och uppträda i deras komediserie "The milk run" (mjölkrundan). Han var även med i "Banter" (småprat), med Andrew Collins och Political Animal (Politiska djur), för BBC Radio 4.


Han är en del av den fasta panelen i det politiskt satiriska panelprogrammet Mock the Week. Han har även gjort gästspel i 8 out of 10 cats, Would I lie to you?, Live at the Apollo, The Secret Policeman's Ball 2008, Law of the playground och Never Mind the Buzzcocks.
Har du sett eller varit på detta evenemang tidigare? Ge oss och andra en recension eller tips!

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Marcus & Martinus Släpper Singeln
PRESS
19 maj
kl: 09:50

Marcus & Martinus Släpper Singeln "like It Like It" Och Gästar Sommarkrysset 17 Juni

Nordens just nu största popfenomen är tillbaka med ny musik! Idag fredagen den 19 maj släpper nämligen Marcus & Martinus nya singeln "Like it Like it" tillsammans med amerikanska artisten Silentó.

"Like it Like it" er en typisk Marcus & Martinus-låt, en gladlåt med masse energi og fart. En skikkelig sommerlåt, rett og slett! säger Martinus.

Förutom att bjuda sina hängivna fans på nya singeln "Like it Like it" idag så avslöjar också Marcus & Martinus att de gästar TV4:s Sommarkrysset (som direktsänds från Gröna Lund) lördagen den 17 juni. Där bjuder M&M givetvis på nya singeln och fler glada överraskningar!

Under vintern och våren 2017 gästade Marcus & Martinus och deras "Together Tour" Globen x 2, Scandinavium i Göteborg samt Malmö Arena. Nu ökar killarna takten igen med ny musik och ett efterlängtat Sverigebesök lördagen den 17 juni!

Lyssna på "Like it Like it" feat. Silentó här: https://lnk.to/MMLikeitLikeit

www.marcusandmartinus.no
Marcus & Martinus på YouTube
Marcus & Martinus på VEVO
www.facebook.com/marcusandmartinus
www.instagram.com/marcusandmartinus
www.twitter.com/marcusmartinus
Musical.ly: @marcusandmartinus... Klicka för att läsa mer

Bild på Malena Ernman & Lasse Berghagen - Julen Är Nära, På Turné Med Start I November
PRESS
17 maj
kl: 10:50

Malena Ernman & Lasse Berghagen - Julen Är Nära, På Turné Med Start I November

För åttonde året i rad beger sig Malena Ernman ut på sin publik- och kritikerrosade klassiska julturné. Årets gästartist är Lasse Berghagen och konserten heter "Julen är nära". Enligt tradition bjuds det på en personlig julkonsert där de blandar klassiska julfavoriter med folkmusik, jazz och opera. Turnén besöker femton städer med premiär i Helsingborg den 28 november och avslutas i Kalmar den 20 december. Biljetterna släpps 19 maj.

Två av våra mest folkkära artister beger sig ut på gemensam julturné med start i slutet av november. I en personlig julkonsert bjuder Malena Ernman och Lasse Berghagen, tillsammans med Mats Bergström, Janne Bengtson och Svenska Stråkensemblen, på en personlig och stämningsfull helkväll där klassiska julfavoriter blandas med folkmusik, jazz och opera. "En julkonsert i världsklass", "Det blir inte bättre" och "Makalöst" är tre exempel ur den eniga hyllningskören i svensk press tidigare år.

Årets turné, den åttonde i ordningen, har premiär den 28 november på Helsingborgs Konserthus och besöker därefter Halmstad, Växjö, Örebro, Stockholm, Uppsala, Eskilstuna, Göteborg, Linköping, Västerås, Sundsvall, Falun, Gävle, Jönköping och Kalmar.

I år är Lasse Berghagen tillbaka som gästartist, han medverkade även 2015.

- Vi klarar oss inte utan varandra!! Skämt åsido, förra året gjorde jag arenor och ishallar och det var fantastiskt kul med så stor publik. Men jag längtade tillbaka till ... Klicka för att läsa mer

Bild på Samir Och Viktor På Sommarturné
PRESS
24 maj
kl: 13:10

Samir Och Viktor På Sommarturné

Samir & Viktor är aktuella med nya singeln "Kung", som redan streamats över en miljon gånger. En riktig sommarhit för publiken att sjunga med i under den 18 stopp långa sommarturné som släpps idag.

Under våren har vi sett Samir Badran äga dansgolvet i TV4:s Let's Dance samtidigt som Viktor Frisk gett ut boken "Min superkraft". Men nu sammanstrålar duon igen när de nyligen släppte singeln "Kung", skriven av legendariska Fredrik Kempe.

Lyssna på "Kung" här https://lnk.to/KungMN

Samir & Viktor (Samir Badran och Viktor Frisk) har under de senaste åren haft stora hits med låtarna "Success", "Groupie", "Saxofuckingfon" och förra året medverkade de i Melodifestivalen med "Bada nakna", en låt som direkt gick in som #1 på Spotify. Deras låtar har tillsammans streamat över 100 miljoner gånger på Spotify, och de senaste två åren har de stått för sommarens stora hit.

Turnédatum

26/5 Borgholm, Stationen
27/5 Oskarshamn, Tolvskillingsmarken
27/5 Tomelilla, Tingvalla
28/5 Stockholm, Gröna Lund - Childhood-dagen
16/6 Boden, Bränna Strand
17/6 Sundsvall, Hamnyran
30/6 Sandarne, Club Live
1/7 Skellefteå, Skellefteå Stadsfest
27/7 Visby, Gutekällaren
28/7 Löttorp, Böda Sand
29/7 Sollefteå, Nipyran
30/7 Eskilstuna, Parken Zoo
3/8 Helsingborg, HX festivalen
10/8 Gävle, Cityfest
12/8 Kalmar, Kalmar Stadsfest
16/8 Luleå, STUK
19/8 Ljungby, Ljungbydagarna
26/8 ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter