Menu

Grottmannen

Göteborg

Lorensbergsteatern
onsdag, 9 november 2016 kl:19:30

 
 
 
GROTTMANNEN
med Robert Samuelsson
Grottmannen är en hysteriskt rolig enmansföreställning om olikheterna mellan kvinnor och män, skratten duggar tätt i bänkraderna när komikern Robert Samuelsson levererar sanningar, osanningar, fördomar och funderingar kring våra vardagliga beteenden…och han levererar med stort hjärta och med mycket glimt i ögat.  
Grottmannen hade urpremiär på Broadway 1991 där den många år spelades av författaren Rob Becker själv, där spelas den ännu och också i ytterligare fyrtio andra länder världen över vilket gör föreställningen till historiens mest spelade och sedda monolog.
I Sverige spelade Brasse Brännström rollen under många år och 2008 lämnade han över stafettpinnen till Robert som nu har rest runt i hela landet i åtta år och i dagsläget spelat över 250 föreställningar. Thomas Bolme och Lars T Johansson är två till som gestaltat Grottmannen.
Yrvädret från Trollhättan Laila Westersund sade efter premiären av Grottmannen till pressen att Robert Samuelssons känsla för salongen är unik och han är det roligaste som hänt en teaterscen på mycket länge.
På frågan om varför Robert tror att föreställningen går hem hos publiken på det sättet den gör världen över svarar han klockrent… Igenkänningsfaktorn!
 
"Hysteriskt Roligt"?TT
“Folk viker sig dubbla i stolsraderna"?Elfsborgs Läns Allehanda
"Efter föreställningen får Robert stående ovationer, med andra ord, publiken var nöjd” Dala Demokraten Falun
"Ibland är det inte utan att man skäms en aning bakom tårarna av skratt” TTEla

Lokal: Lorensbergsteatern

Lorensbergsteatern, är en teaterbyggnad i Lorensbergsparken i Göteborg. Den har adress Berzeliigatan 4 och fastighetsbeteckning Lorensberg 29:2. Teatern är ritad av arkitekten Karl M. Bengtson, sceninredningen gjordes av tysken C. Roeder, och byggdes på initiativ av och var delvis finansierad av krögaren Sophus Petersen, som drev den dåvarande restaurangen i Lorensbergsparken.


När teatern stod klar 1916, efter endast drygt fem månaders arbete, ansågs den vara Europas modernaste med platser för 1 000 personer och bland annat en vridscen och rundhorisont. Urpremiären med 800 gäster, ägde rum 27 oktober 1916 med August Strindbergs pjäs Ett drömspel, och den sista föreställningen 30 april 1934.


I och med att Göteborgs nya stadsteater stod klar 1934 byggdes Lorensbergsteatern om till biograf, förvärvad av skåningen och advokaten Sture Persson. Den 19 september 1934 var det premiär på Lorensbergs-Bio med Frank Capras Det hände en natt, med bland andra Clark Gable. Biografen lades ner den 13 september 1987 och lokalerna kom åter igen att användas som teater. Nationalteatern producerade 1987 en teateruppsättning av Peter Pan här innan Kulturtuben tog över. Lorensbergsteatern är även namnet på ett kommanditbolag som ägs av Kulturtuben.


Den första barnteaterföreställningen gavs på hösten 1920, då Hamlet gavs som ungdomsföreställning. Därefter på våren 1922 ordnades skolföreställningen "Det gamla spelet om envar". I december samma år - som en jultradition - visades Rödluvan av dansken Axel Breidahl. Tyngdpunkterna låg därefter på julpjäserna under de kommande åren.

Datum / Tid

onsdag, 9 november 2016 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Lorensbergsteatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

340

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad