Menu

Göran Fristorp 50 År Som Artist - Visor, Klassiker Och Evergreens

Göteborg

Mimers Hus
lördag, 29 februari 2020 kl:18:00

b50 år som artist – Göran Fristorp firar med det bästa ur sin repertoar./b

Tillsammans med saxofonisten Johan Stengård och pianisten Curt-Eric Holmquist gör Göran Fristorp en vårturné för att uppmärksamma de 50 år som gått sedan han på allvar etablerade sig som musiker och sångare. Han firar med ett program som innehåller allt det bästa - klassiker, visor och evergreens.

1973 fick Göran Fristorp och Claes af Geijerstam stort genomslag med Lars Forsells ikoniska ”Sommaren som aldrig säger nej” i Melodifestivalen – då något helt nytt. Men redan ett par år tidigare hade Göran etablerat sig som begåvad sångare och gitarrist, en position som han nu försvarat i 50 år.

Han har under åren samarbetat med alla stora namn - Putte Wickman, Sven Bertil Taube, Helen Sjöholm, Arne Domnerus – bara för att nämna några. Han har spelat in 26 skivor – både med egna tonsättningar och texter samt tolkningar av andra storheter som till exempel Ferlin, Fröding, Taube och Bellman. Hans senaste platta från 2018 innehåller egna tonsättningar av Johannes Edfelts poesi.

Vårens program kommer innehålla det bästa ur Göran Fristorps mångåriga repertoar. För första gången samarbetar han med Johan Stengård, en av Sveriges främsta saxofonister.

em- Jag ser fram emot att jobba med Johan som jag känner starkt brödraskap med – vi är båda instrumentalister och individualister. Curt Eric Holmquist har jag samarbetat med ett antal gånger och vi fungerar utmärkt tillsammans. Vilken trio vi kommer att bli/em, säger Göran Fristorp.

Också Johan Stengård är förväntansfull:

em- Göran Fristorp är en viktig sångare och musiker som har lyckats med konststycket att vara aktiv, framgångsrik och ständigt kreativ i så många år – det är inget annat än imponerande/em, säger han.

a href=https://www.gyllenepromotion.se/ target=_blankwww.gyllenepromotion.se/a

Längd: ca 2 timmar inkl. paus.
Rullstolsplats bokas i Scalateaterns biljettkassa 054-190080

Datum / Tid

lördag, 29 februari 2020 kl: 18:00

Plats

Göteborg, Mimers Hus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

425kr - 425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad