Menu

Bob Dylan, The Drawn Blank Series

Göteborg

Miva Fine Art Galleries
fredag, 11 december 2015 kl:11:00

Medans han var på turné mellan 1989 och 1992, skapade Bob Dylan en samling av teckningar som publicerades I en bok med titeln “Drawn Blank” 1994. Dessa uttrycksfulla verk fångar Dylans unika möten och observationer. Skapandet av dessa porträtt, interiörer, landskap, stilleben, nakenstudier och gatuscener gjordes för att ”slappna av och fokusera en rastlös själ”.

Ingrid Mossinger – kurator för Kunstsammlungen museum i Chemnitz, Tyskland – kom över ”Drawn Blank” under ett besök i New York år 2006. Genast entusiastisk över Dylans arbete, kontaktade hon konstnärens team och var extatisk över att höra att Bob Dylan gick med på att ställa ut sin konst för allmänheten för första gången.

När Dylan först hade skissat verken i denna serie hade han för avsikt att skapa målningar baserade på dem. Ingrid Mossingers föreslagna utställning uppmuntrade honom att nu göra detta med akvarell och gouache. ”Jag blev fascinerad att höra om Ingrids intresse för mitt arbete, och det gav mig impulsen att förverkliga visionen jag hade för dessa teckningar för många år sedan”, kommenterade Bob Dylan. Dessa målningar bildade en samling med titeln ”The Drawn Blank Series”. Till skillnad från försiktigheten i ”Drawn Blank” teckningarna, är målningarna uttrycksfulla och levande. Dylan målar flera versioner av samma bild, med olika färger och toner som resulterar i en dynamisk variation av intryck och känslor. Detta val och skicklighet i att tillämpa olika färg arrangemang till samma ursprungliga teckning ger Dylan möjlighet att uttrycka sina känslor och uppfattningar av en idé eller bild – som ständigt framkallar olika känslor och reaktioner, och på så sätt skapar föränderliga konstverk. Denna teknik är inneboende i Dylan i alla aspekter av hans skapande liv.

För första gången någonsin presenterar Miva Fine Art Galleries ett urval av 2013 års release av The Drawn Blank Series i Göteborg. Releasen består av 11 konstverk i en mycket limiterad upplaga som visas i Göteborg fram till jul.

Varmt välkomna!

Datum / Tid

fredag, 11 december 2015 kl: 11:00

Plats

Göteborg, Miva Fine Art Galleries

Karta (Google)

Typ

Konst/Utställning

Kostnad

Gratis

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad