Menu

Kvinnornas Decamerone 28/10 kl 18

Stockholm

Teaterverket
lördag, 28 oktober 2017 kl:16:00

Pjäsen utspelar sig i Sovjet på 60-talet och handlar om åtta kvinnor som hamnar i karantän på en kvinnoklinik. För att fördriva tiden berättar de historier för varandra. Om första kärleken, otrohet, våldtäkter. Historierna är ömsinta, roliga, allvarliga och våldsamma. Vi får möta olika kvinnoöden: flygvärdinnan, regissören, dissidenten, den prostituerade, partifunktionären, fabriksarbetaren mfl.


Den ryska författaren Julia Voznesenskaja skrev romanen ”Kvinnornas Decamerone” på basis av Boccaccios noveller. Det är hennes roman som ligger som grund för Teaterverkets uppsättning.


Decamerone (ca 1353) räknas som Giovanni Boccaccios absolut största verk. I denna novellsamlings ramberättelse kommer digerdöden till Florens och tio ungdomar flyr till Fiesole. Där sysselsätter de sig genom att varje dag berätta en historia vardera, i tio dagar. På så vis har de, när den tionde dagen är slut, sammanlagt berättat 100 berättelser.


Uppsättningen regisseras av Peter Bark, som också har satt upp pjäsen tidigare.


Medverkande: Malin Tell, Emelie Bersani, Bettina Gerleman, Josefine Nordqvist, Clara Lind, Christian Sundgren, Douglas Enhager, Ann Frövall, Börje Olsson, Maggie Norheden, Berit Karlsson, Åke Hedbom.


Regi: Peter Bark
Ljus: Johan Åsberg
Översättning: Karin Lidén
Bearbetning: Ingrid Kallenbäck
Förlag: ATR:s Förlag, Västerås
Foto: Tom Bellander


Längd: ca 2 timmar
Biljetter: Ordinarie 120 kr, rabatterad 80 kr (för student, pensionär & arbetssökande)


Spelas på Teaterverket, Västmannagatan 54, Stockholm:
Fre 27 okt kl 18 - PREMIÄR
Lör 28 okt kl 18
Sön 29 okt kl 17
Tors 2 nov kl 18
Fre 3 nov kl 18
Lör 4 nov kl 17
Sön 5 nov kl 17


Produktionen görs i samarbete med ABF Stockholm.


TeaterVerket vill erbjuda sina medlemmar en plats där de får möjlighet att inte bara konsumera kultur utan också vara en del i skapandet av kultur. Vi fokuserar främst på teater och scenkonst, men egentligen är det bara fantasin som sätter gränserna. Vi tror på synergin som skapas genom att samla människor med samma intresse, på en plats där vi vågar prova på nya saker och kan utvecklas både som scenkonstnärer och som människor.

TeaterVerket är en producerande verksamhet, det är genom göra vi lär oss och det är genom att våga vi blir starka. Alla medlemmar i TeaterVerket bidrar med den kunskapen de bär med sig, och på så sätt lär vi oss av varandra. Alltid är det någon i gruppen som kan sätta ljus, regissera eller är en klippa på marknadsföring. Tillsammans bildar vi en organisation som kan allt.

Datum / Tid

lördag, 28 oktober 2017 kl: 16:00

Plats

Stockholm, Teaterverket

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

80kr - 120

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad