Menu

Klubb Ankaret#2: MónDuo+Alligator Gumbo

Göteborg

Musikens Hus / Hängmattan Scen
torsdag, 14 november 2019 kl:19:00

Klubb Ankaret bjuder in till en helkväll för durspelsälskaren där kvällen inleds med sköna toner av MónDuo och avrundas med cajunsväng från Alligator Gumbo.


MónDuo feat. Alan Mackie [B/VAL/CA]
Baserad i Göteborg, men utan att glömma sina valencianska och belgiska rötter, skapar MónDuo en värld av melodier och rytmer, färgad av traditionell musik och nya kompositioner, musettevalser, jazz- och folkmusikinfluenser, danslåtar och improvisation. I den världen smälter båda instrumenten ihop och återkallar minnen av sol, vin, familj, långa samtal på baren, saftiga tomater och färskt bröd med ost. Lies Hendrix (durspel) och Joan Peiró Aznar (gitarr) träffades 2016 på Högskolan för scen och musik i Göteborg. Sedan dess har de turnerat i Sverige, Belgien och Spanien och 2018 släppte de sin första skiva, ‘Mareta’.


De tar med Alan Mackie till Klubb Ankaret, en kanadensisk kontrabasist och fiolspelare som bor både i Toronto och Göteborg och har spelat allt från jazz, norsk folkmusik och fri improvisation till fransk dansmusik och bluegrass.


Alligator Gumbo [SE]
Bandet från södra Sverige men som låter som södra Louisiana! Alligator Gumbo (SE) har med plattorna Lacassine Special (2012) och Simmerin’ (2014) inte bara fått nordiska lurviga att svänga, utan har hela två gånger tagit hem priser för bästa cajunplatta utanför Louisiana vid ”The French Cajun Music Association” i Lafayette, USA.


Våren 2018 hade Alligator Gumbo Sverigeturné med cajunlegender från Cajun Country Revival, bl.a Joel Savoy och Jesse Lége. Alligator Gumbo hade även cajunfest i Hajom nyligen, där de spelade in sin nya musikvideo. Med durspel, fiol, säckpipa, gitarr, kontrabas och triangel bjuder Alligator Gumbo rättframt och opolerat på ett riktigt cajunkalas!


Thor Ahlgren – Durspel, säckpipa, sång, Fred Sörensson – Fiol, Sång, Leif Eriksson – Gitarr, sång, Josefin Edensvärd – Triangel, sång, Dan Englund – Bas


Alla datum:
Torsdag 31 Oktober Klubb Ankaret #1: Derya Tezcan + Enkel #(under Planeta)
Torsdag 14 November Klubb Ankaret #2: MónDuo + Alligator Gumbo
Torsdag 5 December Klubb Ankaret #3: TBA

Datum / Tid

torsdag, 14 november 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus / Hängmattan Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad