Menu

Kebnekajse + Magna Mater

Göteborg

Musikens Hus Scen
fredag, 26 oktober 2018 kl:20:00

KEBNEKAJSE – på scen 22.00
Ett synnerligen klassiskt och originellt band. Kebnekajse har varit och är fortsatt ett av de mest stilbildande banden i Sverige och utomlands. När deras tunga version av Horgalåten drog fram på oräkneliga musikfester gick ringdansen runt så att hippiehåren fladdrade och knätofsarna rök.
Tungt och tight, lätt och luftigt. Kebnekajse kända för sin elektrifierade spelmansmusik må vara ett kultband men de vägrar spela på nostalgi.
Välkommen till en annorlunda ljudupplevelse!


Kenny Håkansson Elgitarr, Sång
Göran Lagerberg Elbas
Mats Glenngård Violin, elviolin, gitarr
Thomas Netzler Elbas
Pelle Ekman Trummor
Hassan Bah Timbales, djembe, percussion


MAGNA MATER – på scen 21.00
Magna Mater har varit en ledande gestalt i den nya psykedeliska våg som strömmat in över landet. Gång på gång har de lyckats övervinna de mest kritiska av lyssnare. Det bekräftar att det är ärligheten och närheten i deras musik som gör dem unika. Likt The Band, Fleetwood Mac, Greatful Dead och Allman Brothers Band ligger fokus på oslagbar tajthet, improviserade instrumentala jam och stämsång.


Trots sin unga ålder har de sedan starten hunnit dela scen med en rad internationella band så som Kadavar, Danava, The Warlocks och Vetiver. Till svenska akter som Trummor & Orgel, Den Stora Vilan, Mylla och Sienna Root.


“Att skapa något som känns tidlöst och oberoende i ett tidevarv av digital revolution och ständig förändring kräver något unikt.
Magna mater flyttar tid och rum. Musiken ekar lika mycket av stilla havet, Big sur och Laurel Canyon som svenska västkusten, Brännö och Änggårdsbergen som av namn som Gregg Allman och Gene Clark som av Pugh Rogerfeldt och Nynningen.” - Woody West


DJ: Jossan från Orkan + gäst

Datum / Tid

fredag, 26 oktober 2018 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad