Menu

Ultra Satan + Skull & Bones

Göteborg

Musikens Hus Stora Scen
lördag, 27 oktober 2018 kl:21:00

Höga Nord Social bjuder upp till kollektiv initieringsrit på Musiken Hus med Ultra Satan, Skull & Bones, Rickard Jäverling och EKTA.


Alla ska dyrka. Alla ska med. 031 the number of the beast.


ULTRA SATAN


Systemen som upprätthåller den totala spridningen och håller västvärldens invånare förslavade vid foten av kapitalets tempel är förstörda. Den analoga verkligheten når dig utan digitala filter och sju miljarder skärmar visar vitt brus. Telefaxnätet är det enda som fungerar…
Höga Nord Rekords presenterar stolt Ultra Satan. En kropp som hämtat blod från SPR!, Tentakel, Fontän, och Uran GBG. Med nya singeln ’Freedom Rock / Anti-Clock’ presenterar Ultra Satan en ohämmat kreativ kraft som är sprungen ur viljan att rasera och bygga upp. Bygga upp någonting fritt och outforskat.
Ultra Satan arbetar med konceptet ”more is more” och fångar med den principen nuets tidsanda av överkonsumtion, global uppvärmning och skev resursfördelning. Musiken är en sida av bandets ambition och den starkast ljudande källan från Ultra Satan idag, men planerna är att genom hemliga nätverk knyta samman alla freaks vilka, precis som bandet, känner att jorden så som vi känner till den inom en mycket snar framtid kommer att utplånas.
Ultra Satan ligger steget före andra band musikaliskt, politiskt och spirituellt. Anslut!


SKULL & BONES


Det gapande hållet i din själ som uppstår efter att du ryckts upp ur en våt och febrig dröm om ett samarbete mellan Silverbullit, The Orb och Jah Wobble. Det hålet går att laga med ”plastic padding”, ljus lager och Skull & Bones.
Med korsbefruktat dna från Silverbullit och Druk 11000 m.fl skapar Jon och Niklas ambient dub rock som andas tungt av Boy’s Own, Factory och Sabres of Paradise. Här blandas melankoli och eko med monotoni och driv. Melodierna ligger ibland dämpade under lager av fritt flytande synthmattor och ett återhållsamt men stadigt beat när plötsligt luft släpps in i ljudbilden, de fluffiga molnen skingrar sig och ljuset strålar ner över musiken och ger musiken tyngd och suggestion.
Skull & Bones är vägen ut ur en depression. Musiken som minimerar ditt ego och förflyttar ditt fokus från dåtiden in i framtiden. Aktuella med 7” och 12” på Höga Nord under 2019.


JÄVERLING IN MOTION


Rickard Jäverling påstår att hans senaste LP ’Album 3’ är typiskt omöjlig att spela live så han har istället med proffshjälp av Anders Ekert satt ihop en fint och flummigt videokollage till hela skivan som vi kvällen till ära kommer att visa på duk.


EKTA


Daniel Götesson känd som Ekta, är en svensk konstnär, men utöver det även animatör, skulptör, formgivare och illustratör, är för närvarande bosatt i Göteborg. Hans arbeten har visats på utställningar över hela Europa och publicerats i otaliga konstböcker och tidskrifter såsom New York Times och Juxtapoz Magazine. Hans muralarbeten kan ses i länder som Italien, Kroatien, Polen och England. Bland övriga projekt har Ekta nyligen arbetat med flera konstverk i varierande skalor för offentlig miljö på uppdrag av kommuner i Sverige, gjort projekt för Göteborgs Filmfestival samt samarbetat med några av de mest respekterade modemärken som Converse och Marni.


LIVE: Ultra Satan // Skull & Bones


VISUALS: EKTA // Jäverling In Motion


DJ: Höga Nord


21 - 02 | Musikens Hus | 150 kr


Biljetter: tickster.seoch Music Lovers Records (Kyrkogatan 13)

Datum / Tid

lördag, 27 oktober 2018 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

125

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad