Menu

The Strollers + Orkan

Göteborg

Musikens Hus Stora Scen
lördag, 26 januari 2019 kl:21:00

THE STROLLERS – på scen 00.00
Innan Burger Records kunder knyta sina egna skosnören, innan The Strokes spelades på MTV och innan det fanns ett program i din Mac kallat Garage Band fanns The Strollers. De var ett garageband i sin sanna bemärkelse! Med sin musikaliska grund i Nuggets-boxen och de svenska 60-talsbanden skapade de fantastisk musik med fuzzad gitarr, Farfisaorgel och mycket välskrivet material. Att sångaren Mathias Lijlas röst var av världsklass gjorde The Strollers till ett sjusärdeles liveband!


Efter en kort återförening 2006 har det varit tyst om The Strollers men efter ett sjukt lyckat återföreningsgig på garagerocklegenden Jens Lindbergs (The Maharajas) tog de det efterlängtade beslutet att köra igång igen!


Gillar du det ljuva 60-talsmusik o har missat det här stompiga garagedoftande kultgänget så gör du bäst i att dyka upp på Musikens Hus denna kväll. Det är inte ofta man får chansen att se det här stjärngänget uppträda.


ORKAN – på scen 23.00
Ett utav göteborgsscenens mest spännande och starkast lysande namn just nu är proggkvintetten Orkan. Orkan berättar om systemets orättvisor, samhällets hänsynslöshet och naturens motstånd och hämnd, allt medan förstärkarna skriker och publiken jublar. Man behandlar svåra teman som ligger i tiden, där det finns plats för både ilska, sorg och glädje. Orkans musik är dansant och trallvänlig men på största allvar. Soundet går näst intill i punkens tecken, kännetecknat av Moa-Linn Rosenlöfs och Theresia Dufvas energiska rytmsektion, där ett extra tryck läggs till i form av Kim Bertilsson på saxofon. Josefin Greens raka, ösiga riff blandas snyggt upp med Fredrik Pettersons mer melodiska stratasolon. Orkans koncept är tveklöst inspirerat av 1970-talets svenska musikrörelse, men bandet är knappast något nostalgiprojekt. Medan den ena foten vilar i arvet från proggen står den andra stadigt placerad i samtiden med berörande och insiktsfulla låttexter, vilka uppmuntrar till solidaritet och eftertänksamhet.


DOMINOKLUBBEN – på scen 22.00
Folkrockkonstellationen Dominoklubben klär in sina bryska samtidsreflektioner i toner som både flörtar och skär sig med såväl det svenska svårmodet som sextiotalets amerikanska medelklasspsykedelia. Bandet bildades som trio i Västervik år 2010 och har sedan dess framträtt stötvis på sin resa över landet. År 2014 slog klubben rot i Göteborg där de som elektrificerad kvintett fortsätter pådyvla folk vad de glömt att de visste. I februari månad 2019 ska klubben in i studion för att knåda ihop sin första fullängdsskiva.


DJ: Linnéa Iris. Linnea befinnersmig i gränslandet mellan slirig funk, smutsig disko och regelrätt psykedelisk rock’n’roll vilket bör passa den här kvällen som handen i handsken!


Lördag 26 Januari
Musikens Hus
Öppet: 21.00-02.00
Entré: 125 kr + serviceavgift, biljetter finns via tickster.com

Datum / Tid

lördag, 26 januari 2019 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

125

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad