Menu

Tess Parks + support

Göteborg

Musikens Hus Stora Scen
måndag, 8 april 2019 kl:19:00

Klubb 8 och Showdown presenterar stolt: Tess Parks.


Hennes musik är fruktansvärt bra: drömsk rock’n’roll, hypnotiserande Lo-Fi och med ganska tydlig inspiration från favoriterna Oasis.


TESS PARKS (CAN) - på scen 21.00
Tess Parks, som ursprunglingen är från Toronto, flyttade till London när hon endast var 17 år gammal. Hon provade på att studera fotografi men hoppade av för att helhjärtat satsa på musiken och det gjorde hon rätt i. Tess träffade Alan McGee (grundare av Creation Records) och gjorde ett starkt intryck på legenden och deras möte skulle senare visa sig ha stor betydelse för hennes musikkarriär.


2012 flyttade Tess tillbaka till Toronto och startade ett band som Alan McGee inte var sen att släppa på hans nya bolag ”359 Music”. Tess blev en av hans sex släpp och han släppte hennes debutalbum ”Blood Hot” i november 2013 som fick fantastisk respons. 2014 började hon spela in en platta med Brian Jonestown Massacres frontman Anton Newcomb i Berlin, ”I Declare Nothing” blev färdig i juni 2015. Skivan släpptes på ”A Recordings” och mottog otrolig respons med utsålda turneer i UK och Europa. Tess fortsatte sitt samarbete med Anton på Brian Jonestown Massacres skivor, bland annat var hon med och skrev titelspåret på EP:n ”Pish” från 2015 . Och precis som oss kan inte Anton få nog av Tess Parks – deras samarbeten fortsätter än idag!


SUPPORT TILLKOMMER - på scen 20.00


DJ: TBA


Måndag 8 April
Musikens Hus
Dörrar: 19.00
Entré: 140 kr + serviceavgift. Förköp via tickster.

Datum / Tid

måndag, 8 april 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

140

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad