kl: 19:00

Black Tusk + Wolves in Haze

Musikens Hus Stora ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

BLACK TUSK (US) – på scen 21.00
Med det purfärska och kritikerhyllade albumet ”TCBT i bagageluckan
lämnar sludgemetallarna Black Tusk det stekheta Georiga o beger sig till det grådaskiga Göteborg vilket känns som en mycket mer passande miljö för deras sound De må själva kalla det för swamp metal, men själv skulle jag säga attt det är för simpelt att sätta dom i något fack överhuvudtaget då det är just deras genreöverskridande sound som gör att man fastnar så hårt för dom! Att den nya plattan har fått lysande recensioner kommer inte som en chock direkt, smaka bara på titeln på öppningsspåret: ”A perfect view of absolutely nothing” – Man vet ju att det är en hitlåt utan att ens lyssna på den!


När Maria Van Der Lee recenserade förra plattan ”Pillars of Ash” i GP så skrev hon en sjukt träffsäker beskrivning av Black Tusks unika sound, så jag tänker inte ens försöka mig på att bräcka henne!


”I tunga riffmattor spränger Black Tusk in rasande trummor och initierade skrik med punknerv och påtaglig närvaro. Korta låtar med till synes enkla strukturer visar sig vid närmare granskning vara begåvat dynamiska små pärlor utan att skryta med det. Och det är nog just detta som skiljer ut Black Tusk från lejonparten av de band som försökt slå mynt av släpig riffrock på senare år.” – Maria Van Der Lee


WOLVES IN HAZE – på scen 20.00
Midvinternattens köld är hård, riffen gnistra och glimma. Alla gå på rockkonsert i enslig gård, ändra fram till midnattstimma. Snön ligger vit på haken, endast vargen är vaken.
De dimmiga vargarna flockades 2014 för att göra upp med sina inre rovdjur! Manne från Deadheads och Olle från The Effecter gick ihop med Kalle och Vicke från Långfinger.
Nedstämt och tungt och dimmigt! Tune in, tune down, drop out!
Fullängdsdebuten landade under vintern 2016 och den nya råfeta singeln ALL OR NOTHING anlände på lucia 2018.


Torsdag 9 Maj
Musikens Hus
Dörrar: 19.00
Entré: 140 kr + serviceavgift.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-09 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Djurgårdsgatan 13


Fler tillfällen:Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook