kl: 20:00

Tamaryn + Cold Showers + Skin Care

Musikens Hus Stora ScenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

TAMARYN (NZ) – på scen 23.00
Tamaryns gotiska drömpop har förändrats en hel sen hennes två första album släpptes 2010 och 2012. Det som då lät som om Beach House skulle göra ett shoegazeprojekt har nu utvecklats åt ett annat håll sedan producenten Jorge Elbrecht kom med i bilden. (Ariel Pink, Wild Nothing, Gang Gang Dance) Soundet på den purfärska plattan Dancing her Dark är enligt mig det hårdaste och mörkaste man hört från henne men ändå det mest lätttíllgängliga soundet på något konstigt sätt. Och att lyckas med det konststycket är en bedrift i sig! Man skulle kunna skriva Kate Bush möter Tears for Fears, man skulle kunna prata om Madonna o tunga 80-talstrummor men varför ens använda andra artister för att beskriva Tamaryn? Tamaryn är Tamaryn och hon är sjukt bra!


COLD SHOWERS (US) – på scen 21.00
Tänk dig att New Order blev inhyrda för att göra musiken till Twin Peaks och att sångaren från Sister of Mercy käkat benzo o står I ett hörn med en mick I handen o mummelmuckar till det så har du Cold Showers. Det är svårt att tänka sig att den här mörka musiken skapades i det soliga kalifonien men det finns väl replokaler där solen inte skiner in även där!


SKIN CARE – på scen 22.00
Ryktet om Skin Care spred sig och under hösten 2018 hann de spela både på Oceanen, Studio HPKSM och Sekten för att nämna några. Musiken är drivig men ändå rätt chill och har beskrivits som en blandning mellan My Bloody Valentines “Ecstacy and Wine” och Ride efter 5 flak öl. Texterna handlar om tinderbesvikelser, sena nätter och ensamhet.


Bandet består av Greta,Carro, Olle & Siri så vi snackar helt enkelt om medlemmar som sett på scen när de spelat i följande konstellationer: Rome Is Not A Town, Shitkid, Alice B. Så med det sagt kan man garantera att även om artisterna i sig råkar ut för sjukt tinderbesvikelser så kommer du inte att bli besviken musikaliskt.


Skin Care är för tuffa/hippa/lata/unga för att ha facebook så du finner dom här:
www.instagram.com/skin______care
soundcloud.com/skin_care


DJ denna kväll är M.Bukowski o hon kommer spela psyche, shoegaze, lite indie samt allt som är drömmigt! Tips: Får du för dig att önska en låt bör du ge Malin ett glas cava först, cava är nyckeln till hennes hjärta!


ONSDAG 5 JUNI
MUSIKENS HUS
20.00-02.00
ENTRÈ: Stigande från 50 kr till 150 kr beroende på när du köper!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-06-05 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook