Menu

Minami Deutsch + Hollow Ship + Sonson

Göteborg

Musikens Hus Stora Scen
fredag, 6 september 2019 kl:21:00

Klubb High Time & Showdown presenterar:


MINAMI DEUTCH (JPN)
Vi kan väl börja med o säga att finsmakarpojkarna på Höga Nord har släppt en vinyl med dessa herrar och att Sandra från High Time har satt upp dom i GBG innan! Jag skulle aldrig våga kalla mig själv för en kvalitetsstämpel men sist på bollen vågar jag gott titulera mig som o svinbra det är dom! Nåväl låt oss nu foka på Minami Deutsch!


Bildades i Tokyo 2014 av Kyotaro Miula (gitarr, sång, synthesizer). Influerade av både Krautrock-legender som Can and Neu!, samt bandmedlemmarnas kärlek till minimal techno. Humoristiska och bisarra texter på Japanska viskas över ett kallt rakt beat som maniskt repeteras, vilket skapar en fängslande atmosfär av elektroniska pulser som svävar runt i rumme


HOLLOW SHIP
Hollow Ship gör drivande, fokuserad och samtidigt fri rock. Med energin från sjuttiotalets mer nyfikna alternativa musikscen utan att låta retro. Svensk rock möter jazz möter kraut möter tysk psykedelia. Det ska sägas att Hollow Ship dock gör något helt eget med sina intryck och intar en egen position i det svenska musiklivet. Bandets medlemmar har figurerat i bl.a. Den Stora Vilan, Magna Mater Big Kizz och Dog Life.


Enligt mig är det få band som kan få till ett sånt jammigt sound som ändå får en sån rastlös människa som mig att fångas utan att tröttna men det är exakt vad Hollow Ship lyckas med. Dock är det ju inte särskilt överraskande med tanke på musikerna för de har ju jammat förr så att säga!


Johannes Cronquist - bas, sång
Thomas E. Frank - gitarr, sång
Lisa Kylsberg - synth
Mårten Magnefors - trummor
Vincent Vensal - gitarr, sång


SONSON
Drömsk boogie av lika delar träskrock och frihetligt hypnotiskt flum. Dynamisk grooverock från under jord med en släng av kosmossväng. Musiken byggs av ögonblicksbilder som repeteras, tänjs och knådas. Bitar i ständig förändring som flyter och vävs samman med varandra - torra som benknotor, hala som ålar som Sture själv skulle sagt. Sonson bildades 2010 i Göteborg och är nu tillbaka efter drygt fyra år i det dolda med ett mer fokuserat innehåll och en ny medlem. De har tidigare släppt en EP (2013) och ett album (2014) och har spelat en del i Europa och Norden.


DJ:s Törley Sisters dvs Nanna Jamshidi o Lovisa Falk – så räkna med exaxkt allt som är bra mellan himmel o jord där den enda röda tråden är klackarna i taket (samt en extrem förkärlek för Dead Moon o Bonnie Tyler)

Datum / Tid

fredag, 6 september 2019 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad