Menu

Hante. + Solveig Matthildur

Göteborg

Musikens Hus Stora Scen
torsdag, 21 november 2019 kl:19:00

Showdown presenterar ett ljuvligt tordagspaket som kan lysa upp i mörkret:


HANTE (FRA)
Hante är Hélène de Thoury, även känd från Phosphor och duon Minuit Machine bjuder på dunkla, filmiska och vemodiga synthmattor. Vissa säger synthwave när det är som allra bäst, de som inte är lika insatta men som var på Subkultfestivalen för 2-3 år sedan säger att scennärvaron är magisk och att det är nästintill förtrollande när hon äntrar scenen. Musiken är avskalad och ren och Hélènes dystra, stillsamma sångröst passar detta format som handen i handsken. Senaste albumet "Fierce", vilket är det fjärde i ordningen, släpptes i januari 2019 via Metropolis Records.


www.facebook.com/hanteband
www.hante.bandcamp.com


SÓLVEIG MATTHILDUR (ISL)
Känd som keyboardist i Kælan Mikla (som jag fortfarande rankar som 2019 års coolaste bokning för egen del) och dessutom zine-redaktör för Isländska MYRKFÆLNI. Sólveig Matthildur något av ett nav vad gäller nutida alternativ musik från nyss nämnda örike. Via samarbeten med bland andra Drab Majesty och Hante. samt flitigt turnerande både med Kælan Mikla och solo har hon snabbt gjort sig ett namn på den internationella scenen. "Constantly in Love" lyder titeln till Sólveigs andra album, del dark wave, del poetisk spoken word och del elektronisk downtempo.


www.facebook.com/solveigmatthildur
www.solveigmatthildur.bandcamp.com


DJ: Paulina Tjernlund.
Grundaren utav Retro Bar, behöver jag verkligen säga mer? En kultklubb utan dess like back in the days på Kompan. Att Paulina själv bad om att få dj:a den här kvällen säger en hel del om vilken pangkväll det här är.


TOR 22/11
Musikens Hus
Dörrar: 19.00
Biljetter via tickster.

Datum / Tid

torsdag, 21 november 2019 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 145

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad