Menu

King Dude (US) + Old Kerry McKee

Göteborg

Musikens Hus Stora Scen
fredag, 13 mars 2020 kl:20:00

Showdown presenterar:


KING DUDE (US)
I en tid när den amerikanska folkmusiken har förlorat sin kontakt med sina blodiga rötter så kommer TJ Cowgill aka King Dude och tar fram den där härliga smutsen vi alla älskar att gotta oss i. Lyrik som innefattar död, sex, våld, kärlek och galenskap. En okristlig blandning av blues, neo-folk och country i en så pass mörk och dyster inramning att Johnny Cash nästan får degraderas ner från ”The man in black” till ”The man in pale grey”. Med både influenser från den svartare metalmusiken samt diverse obskyra & ockulta texter så kan King Dude beskrivas som en väldigt mångfacetterad artist. Han har fjort flertalet duetter med Chelsea Wolfe och har ett antal fullängdare på nacken.


Old Kerry McKee är länken som inte borde finnas mellan gammal amerikansk folkmusik, blues och black metal. Smidd i punk och metal, men för evigt genomsyrad av den skitiga, krokiga och idiosynkratiska skräck-blues som är så framträdande i hans musik. Samtidigt är det så vackert att det vänder sig i magen, dynamiskt och maximalt innerligt utan minsta tveksamhet.


När detta utsökta spektrum av ljud och känslor framförs live upplevs något som bäst beskrivs som en kollision av naturliga element utförda av en kille som bär hjärtat i sin oroligt utsträckta hand, uppskuret för alla att se in i.


Första singeln från Old Kerrys kommande debutalbum finns att avnjuta på spotify redan nu!


DJ: Seb


Fredag 13 Mars
Musikens Hus
Dörrar. 20.00

Datum / Tid

fredag, 13 mars 2020 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

125kr - 155

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad