Menu

Mad Sin (D) + The Test Pilots

Göteborg

Musikens Hus Stora Scen
fredag, 19 mars 2021 kl:21:00

MAD SIN
Det är ett decennium sedan Mad Sin släppte “Burn and rise” så förväntingarna är höga men rättfärdigade, då Mad Sin är ett av psychobillygenrens flaggskepp. Den nya fullängdaren sägs vara något bredare musikmässigt än ett klassiskt Mad Sin-album, vilket är ett rätt så vågat drag då de är ikoner inom en såpass nischad genre som psychobillyn. Det är som en straffspark för en skitnödig kritiker som inte fått såga en artist på länge.


Att Köfte de Ville därmed döpt plattan till “Unbreakable” ser jag som ett genidrag.
De skiter fullständigt i andra åsikter och kommer alltid att gå sin egen väg oavsett vad folk tycker om det. Om du undrar varför det tagit 10 år att färdigställa den här skivan så säger ett Köfte-citat allt och lite till


“Life has been good to me, but I have not been good to life.”


Det är föga förvånade men förträffligt passande att dekadensens fanbärare Mad Sin väljer att släppa “Unbreakable” just den 11:e September. Ett datum då världen, eller i alla fall två torn, rasade samman. Förhoppningsvis rasar inte världen samman, men jag ska inte sticka under stol med att jag ser fram emot lite mayhem den andra helgen i Oktober. Mad Sin har alltid haft en hänförande stökig aura omkring sig som inte går att ta på , om det är kontrollerat kaos eller rent mayhem där tvista de lärde… det enda jag vet är att jag får en sjujävla adrenalinkick så fort de går på scen. Rummet förvandlas på två sekunder till en hårdförd wreckingpit. Något som kan se ut som ett gigantiskt gatuslagsmål för den oinvigde. Detta är inget att sova på gott folk.


THE TEST PILOTS
The Test Pilots är enligt mig ett utav Göteborgs mest svängiga band. De är sparsmakade när det gäller live-gig och deras marknadsföring som band är nästintill obefintlig. Å andra sidan så är deras framträdanden av såpass hög kvalitet att de inte ska behöva använda sig av sådana nymodigheter som sociala medier. Musikmässigt snackar vi 80´s psychobilly med en stor injektion neo-rockabilly.


I deras egen presstext så kan man läsa följande:


“After drinking rocket fuel and with their parachutes near at hand, these maniacs aren't afraid of crash landing. Come see for your self!”


Test Pilots, ni får ursäkta men de raderna får mig att le stort. Jag vågar till och med kalla det ni skriver för dikt och förbannad lögn. Kan ni säga en enda gång ni har kraschlandat? En katt kraschlandar oftare än er för bövelen. Och då har ni ändå fått utstå musikaliska test som är utöver de vanliga. (tyvärr tack vare undertecknad, sorry!)


Låt mig använda Demented Are Go som exempel. När jag satte upp dom så slutade kvällen inte helt oväntat kaotiskt. DAG:s merchförsäljare spöade på Sparky och trots att de hade ett gig i Oslo dagen efter så lämnade bandet honom på Spar Hotel i gbg och åkte hem. Jag fick den härliga uppgiften att övertala Sparky om att åka till Oslo ändå, så att han åtminstonde kunde ta sitt flyg och komma hem, men han vägrade att åka dit utan att genomföra giget. Lösningen? Jo, man ringer The Test Pilots som hade lirat supportakt till DAG dagen innan och hetsar dom att stå upp för Sparky genom att vara hans backupband för en kväll. Testpiloterna hade krökat till morgonkvisten men dök trots det upp på en timme. De repade in setet i bilen på väg till Oslo och levererade såklart.


Så talangfulla musiker är dom, och så dedikerade till psychobilly-scenen är dom. Att de sedan är på tok för blygsamma angående sin egen brillians är mest charmigt. Därav är det obligatorisk närvaro när de går på scen denna kväll. Over and out/Jonk

Datum / Tid

fredag, 19 mars 2021 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus Stora Scen

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

175kr - 225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad