kl: 18:30

Amanda - Hjälp!

Musikens HusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Musikens Hus presenterar:
Amanda - Hjälp!
Musikens Hus - Göteborg
Fredag 13 oktober 2017 kl 18.30
På scen c:a 19.30
Längd c:a 1h 30min inkl. paus.
Ingen åldersgräns.

Hjälp! Ett periskop river upp ett hål i övergångsstället vid Klostergången. Eller är det undergångsstället? En miljon ögon ser alla vilsna människor – var kommer de ifrån?

Vi bor alla i en grå tvåa, men på Pennygången lyser drömmar gula under ytan. Alla har något att dölja, utom jag och en liten, liten apa. Umpa, umpa, goo goo goo joob!

I Slottskogen kör ett magiskt mysterietåg genom mörksvart nattljus. Små pingviner sjunger Hare Krishna för koltrasten med bruten vinge. Tvärs över universum flödar deras sång som ändlöst regn, ner i en pappersmugg.

Här, där, överallt! Här får du sol!

Göteborg | Liverpool
Tiotal | sextiotal
Amanda | Beatles

Regi: Robert Pukitis

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Ett konserthus kallas en större byggnad som främst är avsedd för framförande av levande musik. De flesta konserthusen är byggda under 1800- och 1900-talen och ursprungligen främst avsedda för klassisk musik. Det är numera även vanligt med populärmusikaliska konserter i konserthusen, då utomhuskonserter i många länder är omöjligt om vintrarna. Konserthuset innehåller vanligen en större sal, ibland också en eller flera mindre salar avsedda för exempelvis kammarmusik. I många städer är konserthuset samma byggnad som kongresshallen, med namn som konsert- och kongresshall.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-10-13 18:30


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg, Djurgårdsgatan 13


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Fler evenemang i Göteborg du inte bör missa:

Urval ur aktuella nyheter

Bild på Kalle Bengtsson Är Årets Konditor
PRESS
13 okt
kl: 17:10

Kalle Bengtsson Är Årets Konditor

Kalle Bengtsson, till vardags konditor på Gothia Towers i Göteborg och medlem i Svenska Kocklandslaget, vann Årets Konditor 2017. Med segern fick han vinnartitlarna Årets konditor och Svensk mästare för professionella konditorer.
- Otroligt roligt och välförtjänt, Kalle är extremt duktig och målmedveten, säger Krister Dahl, Director of Concept & Development Food & Beverage på Gothia Towers.

Fem konditorer kvalificerade sig till finalen av Årets Kock 2017 som gick av stapeln den 12-13 oktober under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan.

Tävlingen bestod av tre delmoment där Kalle tolkade årets tema - natur - på ett sagolikt sätt, bland annat med tårtan Insjön som dekorerades av en trollslända i socker.

Juryns motivering till Kalle Bengtssons vinst:
"Lika energifullt och vackert som virvlande löv i en höststorm, arbetade årets vinnare under hela tävlingen. Med inspiration från naturen i varje detalj, tillsammans med en sällan skådad professionalism har vinnaren fått snurr på hantverket och fångat själen i det kreativa konditoryrket. Fantastiska bakverk, där naturen uttryckts på ett elegant sätt i både färg, form och smak, har trollbundit juryn."

- Kalle är så enormt professionell - det är en fröjd att få arbeta med honom och se hans målmedvetenhet, där varje träning har varit som en tävling. Jag vill även lyfta fram Fredrik Andersson, kock på Gothia Towers och Svenska Kocklandslagets ledare, som har varit ... Klicka för att läsa mer

Bild på Premiär För Utställning Av Hållbara Minilägenheter I P-Hus Nordstan.
PRESS
11 okt
kl: 08:20

Premiär För Utställning Av Hållbara Minilägenheter I P-Hus Nordstan.

eCon DemoLabenheter, minilägenheter i containerformat, kommer från och med 13 oktober och minst ett år framöver, att stå högst upp i P-hus Nordstan. Qideas Ab (fd Archidea AB) och Ecovative Solutions AB satsar på smart återanvändning.

eCon

Sverige har brist på små, hållbara och prisvärda bostäder, dessutom finns ett stort överskott på begagnade containrar. Qideas AB (fd Archidea AB) och Ecovative Solutions AB satsar nu på smart återanvändning genom att göra om containrar till minibostäder.

-Det här kommer bli en del av lösningen till bostadsbrist på prisvärda små lägenheter, såväl för ungdomar som för äldreboende och allt däremellan, säger Christina Östergren, Qideas AB / fd Archidea AB .

eCon demonstrerar innovation och nytänkande bland annat genom material baserade på jute, världens mest hållbara material. www.juteborg.se.

De visar även upp smart ventilation/återvinningslösning, innovativa påhängbara fasadelement av återvunnen isolering från kasserade kylskåp, med bärare av träullit och ytskikt av kerambetong.

-Det innebär ett holistiskt nytänkande för hållbarhet. Det är ett närodlat vuxenpussel, säger Christina.

Samma team har även fått Boverkets stöd att uppföra tester på en bostadsenhet i betong, eC House, en unik konstruktion som innebär betydligt mindre betong och ett innovativt processtänk i industrin.

eCon kommer också ha ett utställningsobjekt på Nordstadstorget nästa år.

Invigningsprogram:

... Klicka för att läsa mer

Bild på Djurparken Releasefest - Livespelning & Klubb På Södra Teatern - Fredag 20 Oktober
PRESS
13 okt
kl: 09:00

Djurparken Releasefest - Livespelning & Klubb På Södra Teatern - Fredag 20 Oktober

Fredagen den 20 okt firar Djurparken sitt nya singel- och musikvideosläpp med livespelning och klubb på Södra Teatern i Stockholm med temat och tillika titel på nya låten "MER AV ALLT".

Djurparken är gruppen som de senaste åren gjort sig ett namn som ett av Sveriges mest nyskapande och intressanta musikkollektiv. De reser världen runt för att skriva och spela in sin musik i hemmabyggda studios i allt från toaletter i Indien, till bardiskar på Jamaica. För skapandet och inspelningen av "Mer Av Allt" befann sig gruppen i Indonesien där de också filmade musikvideon till samma låt som även den har premiär samma dag.

Djurparken firar detta med att bjuda in till Releasefest, Livespelning och Klubb på Södra Teatern i Stockholm fredagen den 20 oktober.

En Releasefest - Livespelning & Klubb du inte vill missa

Gruppen har redan blivit kända för sina releasefester då de tidigare bl.a. fyllt upp ställen som Laika och Berns med sina glada och elektroniska klubbar och liveshower. Denna gången har Djurparken utlovat en helt ny liveshow kvällen till ära, och enligt utsago kommer Södra Teatern att fyllas av ballonger, bubblor och MER AV ALLT!

Djurparken har också tagit in sina vänner i den Malmöbaserade DJ-duon Eken & Måns (kända från PLX, Somewhere Festival, Klubb Unicorn m.m.) för att spela Funky/Disco/House hela natten.

I orden av Djurparken själva; ... Klicka för att läsa mer

Hitta oss på Facebook Hitta oss på Google Plus Hitta oss på Twitter