Menu

Slöa Knivar + Fredag den 13:e

Göteborg

Musikens Hus
fredag, 13 oktober 2017 kl:20:00

Showdown presenterar:
Slöa Knivar + Fredag den 13:e
Musikens Hus - Café Hängmattan - Göteborg
Fredag 13 oktober 2017 kl 20.00
Första band på scen c:a 21.30
Öppet till 02.00
Ålder 18 år. Fullständiga rättigheter.

SLÖA KNIVAR – på scen ca 23.30
Slöa Knivar är för tillfället inne i studion och spelar in sin tredje fullängdare så därav har det varit lite tyst om det senaste. Som så ofta med skivinspelningar så drar ju allt ut på tiden o med tanke på hur otursförföljda de är kan jag bara tanke mig hur många käppar som satts i hjulen under den här skivinspelningen. Man har ju varit med om spelningar med Slöa Knivar som fått flyttas pga att medlemmar både fått brutna fingrar i fotbollskorpenmatcher (Ännu ett bevis på att det är fegt att döna!) samt varit inlåst i TV-hus längre än väntat. Allt kan hända när det gäller Slöa Knivar, och det gäller även deras liveshow, där kan fanimej allt hända! Det är explosiv aerobicshardcorepunk nere från Malmö vi snackar om. Det är hårt, svängigt och alldeles....alldeles....underbart rent låtmässigt men man ska inte heller glömma bort Patricias träffsäkerhet i mellansnacket!

De fick hela Roskilde att häpna, de har fått Europa på fötter om och om igen. Nu det inte må vara

Visst kan man lyssna på Slöa Knivar på skiva och älska det, men det här är en liveupplevelse utöver det vanliga!

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/6dS9ByVYMgK25UoGA7mm4T

FREDAG DEN 13:E – på scen ca 22.30
Fredag den 13:e bildades i Göteborg hösten 2006 av gitarristerna Stoffe och Jacob. De två delade en önskan om att blanda rivig rock n roll med stökig punk och snart rekryterades trummisen Niclas, sångaren Anders samt basisten Skägget och bandet var ett faktum. En sjua spelades in som snabbt sålde slut och bandet fortsatte med split-samarbeten med vännerna i Dobermann Cult och Trubbel. Sommaren 2010 släpptes debut-LP:n som följdes upp med dubbla turnéer genom Europa.

Tre år senare kom uppföljaren ”Tjugohundratretton”, vilken även indikerade starten för en ny upplaga av bandet då basisten Peppe kom med på tåget. Bandet fortsatte turnén genom Europa och med den senaste fullängdaren ”Domedagar”, som släpptes 2015, sattes även en ny markering då det blev den sista med sångaren Anders. Bandet var dock i arbetet med en ny skiva så snart kontaktades sångaren G, tidigare känd från orkestrar som Dead Vows och Painted Wolves, att överta mikrofonen längst fram och sjöng in sig genom turnéer i Spanien/Portugal samt Balkan/Östeuropa.

Efter sparsamt spelande i Göteborg efter att Fredag den 13:e firade 10 år i december 2016 så har det nu blivit dags för ännu ett jubileum - äntligen har det blivit dags för namnsdagsgig igen. Eller som man brukar säga; Varje dag är Fredag den 13:e!
”In closing, I don’t think I’ve ever been this impressed by a band’s ability to move so wildly within its own context without losing any continuity and cohesion. It literally has everything I love about aggressive music...” – bucketlistmusicreviews.com

Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/13QkzI8GgBzHtbDWRFjBoX

SUPPORT TILLKOMMER – på scen 21.30
Eventet uppdateras så fort supporten är bokad.

DJ: Johan Hellström + gäst.

www.jonk.se

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Ett konserthus kallas en större byggnad som främst är avsedd för framförande av levande musik. De flesta konserthusen är byggda under 1800- och 1900-talen och ursprungligen främst avsedda för klassisk musik. Det är numera även vanligt med populärmusikaliska konserter i konserthusen, då utomhuskonserter i många länder är omöjligt om vintrarna. Konserthuset innehåller vanligen en större sal, ibland också en eller flera mindre salar avsedda för exempelvis kammarmusik. I många städer är konserthuset samma byggnad som kongresshallen, med namn som konsert- och kongresshall.

Datum / Tid

fredag, 13 oktober 2017 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad