Menu

Folkeando + Siskin Quartet

Göteborg

Musikens Hus
torsdag, 5 april 2018 kl:18:30

Klubb Ankaret presenterar:
Folkeando (Ar/Dk) + Siskin Quartet (Fi/Gb/Se)
Musikens Hus - Café Hängmattan
Djurgårdsgatan 13 - Göteborg
Torsdag 5 april 2018 kl 18.30
På scen c:a 19.00
Ålder 18 år. Fullständiga rättigheter.
Restaurang och bar öppen från 17.00

Folkeando
Folkeando spelar musik med djupa rötter i den argentinske folkmusiktraditionen. Kännetecken är deras unika kombination av detaljerade arrangemang och den argentinska folkmusikens särskilda själ och rytm. Dessutom kan man i Folkeandos musik och arrangemang känna igen element från nordisk musik. Med sin musik skapar de en intim och stämningsfull atmosfär, vilket gör resan till en särskild njutning.
Det virtuosa och finputsade ljudet från Roberto Amerises gitarr; de på en gång traditionella, melodiska och urbana rytmerna från Fernando Massinos percussion och bombo legüero; samt Isabel Sciuttos uttrycksfulla röst och flöjter, omsluter oss i ett musikaliskt universum med den karakteristiska smaken av argentinsk folklore.

Medlemmar: Roberto Amerise – guitar, Fernando Massino – percussion, Isabel Sciutto – sång, flöjt

The Siskin Quartet
The Siskin Quartet är ett möte mellan två hyllade duos; engelsk/svenska duon ‘Bridget Marsden & Leif Ottosson’ (fiol/accordeon) och skotsk/finska duon ‘Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola’ (fiol/gitarr) (bild). Här möts deras respektive rika traditioner i ett konsertprogram som ramas in av temat Fåglar.
Båda duos har länge strävat efter maximal variation i ljudbild med minimalt antal instrument, och tar detta undersökande med sig in i The SISKIN Quartet. Programmet varvar spel på kvartett och duo, där stora meditativa ljudvärldar möter svängiga högtflygande låtar, improvisation och nykomponerat, traditionell skotsk stil möter skandinavisk.

Grönsiskan – Siskin på engelska, en liten välsjungande flyttfågel som finns i bl.a. Storbritannien och Skandinavien – gav namn till denna grupp bestående till tre fjärdedelar av musiker som flyttat och etablerat sig i ett nytt land, Sarah-Jane och Juhani i Oslo, Norge, och Bridget i Stockholm Sverige. Namnet liknar också syskon en påminnelse om släktskap och band mellan traditioner och människor.

”En imponerande dynamik och ett nästan overkligt fint samspel”
Dagens Nyheter om Bridget Marsden & Leif Ottosson
“Absolute masters of their instruments… magnificent”, “One of the finest folk duos around”
Songlines Magazine om Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola

Medlemmar: Bridget Marsden – fiol, Sarah-Jane Summers – fiol, Leif Ottosson – dragspel, Juhani Silvola – gitarrer

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Ett konserthus kallas en större byggnad som främst är avsedd för framförande av levande musik. De flesta konserthusen är byggda under 1800- och 1900-talen och ursprungligen främst avsedda för klassisk musik. Det är numera även vanligt med populärmusikaliska konserter i konserthusen, då utomhuskonserter i många länder är omöjligt om vintrarna. Konserthuset innehåller vanligen en större sal, ibland också en eller flera mindre salar avsedda för exempelvis kammarmusik. I många städer är konserthuset samma byggnad som kongresshallen, med namn som konsert- och kongresshall.

Datum / Tid

torsdag, 5 april 2018 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Musikens Hus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 100kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad