Menu

Lajka + Zvezdana Novakovi

Göteborg

Musikens Hus
torsdag, 3 maj 2018 kl:18:30

Klubb Ankaret presenterar:
Lajka (Se) + Zvezdana Novakovi (Si/Se)
Musikens Hus - Café Hängmattan
Djurgårdsgatan 13 - Göteborg
Torsdag 3 maj 2018 kl 18.30
På scen c:a 19.00
Ålder 18 år. Fullständiga rättigheter.
Restaurang och bar öppen från 17.00

Lajka
Lajkas musik färdas genom tid och rymd och binder trådar mellan det främmande och det nära. Kompositionerna har sin kärna i den nordiska folkmusiken och starka influenser från resten av Europa. Lager läggs på lager och fram träder ett ljudlandskap av distinkta melodier och suggestiva rytmer.
Linnea, Mats och Isak har spelat tillsammans sen 2011. Deras individuella uttryck vävs samman i en lika delar komplex som lekfull spelstil, ett samtal där instrumenten turas om att föra berättelsen framåt.
Musiken lyfter och landar på samma gång. Det är Lajka.

Linnea Aall Campbell, fiol. Från Rengsjö i Hälsingland. Linnea har bland annat medverkat i indie/folktrion Beata Bermuda (Hanna Andersson och Samantha Ohlanders), Folk All-in Band (FAB), varit konstnärlig ledare för ”Hälsingebarocken” med internationella Lynx Ensemble, teaterproduktionerna Söderblomsspelen och Gården i regi av Hans Klinga.

Isak Bergström, dragspel. Från Forsa i Hälsingland. Isak har bland annat medverkat i det svensk/italiensk/kurdisk/nepalesiska bandprojektet Laya Bazaar, varit konstnärlig ledare i scenkonstföreställningen Den sista konserten och spelat i dans- och teaterproduktionerna FOSTERLAND – en svensk föreställning och Scenkonst Sörmlands Svensksåld. Han är också medlem i det av Musikaliska Akademin initierade nätverket Unga tankar om musik.

Mats Gawell, gitarr och klockspel. Från Örebro. Utöver Lajka är Mats även medlem i folkmusiktrion Höst och har turnerat tillsammans med Mats Berglund, Harald Haugaard, Lyy med flera.
“…Trion Lajka levererar en av festivalens bästa blandningar av svängiga rytmer och distinkta melodier. Det märks att bandet blandat olika stilar och influenser för att skapa en säregen och inbjudande rytmisk folkmusik.” – Västerbottenkuriren

Zvezdana Novakovi?

Slovensk och bulgarisk musik i intensivt färgstarkt möte, fångat genom linsen av Zvezdana Novakovi?s röst.
Projektet härstammar från Bulgarien, där Zvezdana och Sofia träffades av en slump, eftersom de båda bestämde sig för att studera traditionell bulgarisk musik på musikhögskolan i Plovdiv. De skapade ett projekt med ett varierat program, från afrikanska lullabies, gamla engelska ballader och traditionell musik från Sverige, Slovenien och Bulgarien till minimalistiska fraser som leder till en öppen form av improvisation.

Experiencing Zvezana Novakovi? is more than just listening to music – in this vocal blend of pure, authentic sound, you feel deep inside of your soul the intense encounter of two traditions.
Modern jazz harmonies improvised in a blend with the sound of tradition, ancient meets modern, Bulgaria meets Slovenia – this is what Slovena Voices is about: pure open voices in a moment outside time and free from limits and borders.
Medlemmar: vocals: Zvezana Novakovi?, violin: Sofia Högstadius, piano: Ludwig Störholt, percussion: Stefan Hedborg

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Ett konserthus kallas en större byggnad som främst är avsedd för framförande av levande musik. De flesta konserthusen är byggda under 1800- och 1900-talen och ursprungligen främst avsedda för klassisk musik. Det är numera även vanligt med populärmusikaliska konserter i konserthusen, då utomhuskonserter i många länder är omöjligt om vintrarna. Konserthuset innehåller vanligen en större sal, ibland också en eller flera mindre salar avsedda för exempelvis kammarmusik. I många städer är konserthuset samma byggnad som kongresshallen, med namn som konsert- och kongresshall.

Datum / Tid

torsdag, 3 maj 2018 kl: 18:30

Plats

Göteborg, Musikens Hus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

50kr - 100kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad