kl: 20:00

The Guilt + Klass II + Cherokee Death Cats

Musikens HusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Showdown & Jonk.se presenterar:
The Guilt + Klass II + Cherokee Death Cats
Musikens Hus - Café Hängmattan - Göteborg
Fredag 13 april 2018 kl. 20.00
På scen c:a 21.30
Öppet till 02.00
Ålder 18 år. Fullständiga rättigheter.

THE GUILT – på scen 23.30
The Guilt är en explosiv duo från Malmö. Med foten på gasen och laser i basen levereras gapig punkrock till enkla beats.

The Guilt från Malmö släppte sitt glittrande debutalbum under förra året och satte electropunken på dagordningen. Synth eller heavy, vem bryr sig?
Tobias (instrument) och Emma (sång) utmanar gränserna för genren och levererar svettfest.
Inspirerade av allt från Kiss, The Kills, PJ Harvey och Disfear har duon hittat en plats för att sparka högt och dansa lågt. Med siktet inställt någonstans mellan Roxette och The Germs har The Guilt landat i en danstokig punkrock. Elektronik med skrik.
Just nu jobbar malmöduon på nytt material, nya maskiner, nya moves, för att flytta rövar och hissa ögonbryn.
Lyssna här:
https://play.spotify.com/artist/5UlgkihcxCXPOqnkcSpdPH?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open

Vad sager hymn om The Guilt?
http://hymn.se/2017/04/28/redaktionens-favoriter-v-17-3/
http://hymn.se/2017/05/08/the-guilt-det-ar-oacceptabelt-att-inte-ge-fullt-os-pa-en-spelning/

Recensioner:
http://gaffa.se/recension/117661/discopunken-aer-aentligen-tillbaka
https://www.riffpublications.com/single-post/2017/05/31/The-Guilt---The-Guilt---Review
http://louderthanwar.com/guilt-guilt-album-review/

KLASS II – på scen 22.30
Bortsett från att vara klassiska indielabeln Luxurys nya fynd så är troligtvis KLASS II också Göteborgsbolagets allra brötigaste band hittills. Motorsågsgitarrer möter flörtiga slingor och bittra textrader som Vi var så sämst vi två och Jag går bara ner för att få va ifred gör bandet till en självklarhet här i regnpissiga GBG. Missar du detta är det nästan något fel på dig.

Det purfärska debutalbumet firades med en hejdundrande releasefest på Oceanen den 9:e mars! Var du en av dom som inte kom in eller en av dom som fick blodad tand av vad du såg så finns nu chansen att se dom ännu en liten, tight o svettig klubbspelning!
Lyssna här:
https://open.spotify.com/artist/2oMoRZdaRvCngvgAt9xtwb?si=jxjmhVVXSEeRGJlBcLhs9w

CHEROKEE DEATH CATS – på scen 21.30
Göteborgs duon Cherokee Death Cats blandar trummaskiner, skitiga basgångar, ettriga gitarrer och kaxig sång i en förförisk mix av electro garage. Resultatet blir en galen, skitig och intensiv ljudbild som för tankarna till band som The Kills och Le Tigre.

CDC består av Bea Persson och Rat Westlake, båda från tidigare Ladida.
2017 släpptes debut EP:n No No No! som spelades in i studio Nacksving i samarbete med producenten Anders Lagerfors (Pale Honey, Bellaroush etc.). Bandet är aktuella med sin debutskiva till hösten 2018.

”….like a cross between Savages, The Kills and Yeah Yeah Yeahs. It’s a raw rough rocker in the best way possible, as it comes across as natural and real, not an overproduced bland piece of rock, something that we can certainly appreciate.” http://www.weallwantsomeone.org/

Länkar:
https://open.spotify.com/album/0e6iGw5yVJ29OIIFIW8IKy?si=fnqjlojjTXCyYbb7_2Y0Tg

Liveklipp: https://www.youtube.com/watch?v=Hbg04G8JIqM

https://www.facebook.com/cherokeedeathcats/

SHOWDOWN
Den klassiska rockklubben Showdown huserar numera i Hängmattans mysiga lokaler (Musikens Hus).
Vi tar enbart in 150 personer, men då det är tre rum så blir både mingelfaktorn & trivselfaktorn hög!
Vi kör i princip alltid tre liveakter och blandar mellan internationella akter samt up and coming svenska artister. Vad är bättre än att uppleva ett svettigt o intimt gig på en riktigt liten klubbscen innan bandet slår? Några år senare är det just det giget som alla pratar att man skulle vart på (eller ljuger om att man var på…)

Genremässigt så är Showdowns grundstomme rocknroll med en stor förklärlek till garagerock men vi svävar även ut gentemot både pop och punk emellanåt.

Då det är en såpass liten lokal och då många av våra kära stammisar bärsat bort vad ordet framförhållning betyder så släpper vi enbart 100 stycken förköpsbiljetter per klubbkväll. Därav finns det alltid 50 stycken biljetter på dörren även om förköpet sålt slut så att alla kan få vara med o leka.

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Ett konserthus kallas en större byggnad som främst är avsedd för framförande av levande musik. De flesta konserthusen är byggda under 1800- och 1900-talen och ursprungligen främst avsedda för klassisk musik. Det är numera även vanligt med populärmusikaliska konserter i konserthusen, då utomhuskonserter i många länder är omöjligt om vintrarna. Konserthuset innehåller vanligen en större sal, ibland också en eller flera mindre salar avsedda för exempelvis kammarmusik. I många städer är konserthuset samma byggnad som kongresshallen, med namn som konsert- och kongresshall.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2018-04-13 20:00


Plats/Lokal:

Adress:

Göteborg,


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Svenska Mässan Och Gothia Towers Är Västra Götalands Läns Friskaste Företag - Kan Bli Sveriges Friskaste Företag
PRESS
10 dec
kl: 20:50

Svenska Mässan Och Gothia Towers Är Västra Götalands Läns Friskaste Företag - Kan Bli Sveriges Friskaste Företag

Svenska Mässan och Gothia Towers är Västra Götalands läns friskaste företag och går nu vidare som en av totalt sju nominerade i landet till att vinna utmärkelsen Sveriges Friskaste Företag 2018. Priset går till det företag som lyckats allra bäst med att skapa en frisk och välmående arbetsplats. Sveriges Friskaste Företag, som delas ut för andra året i rad, är ett pris som...

Bild på Humorgruppen Stallet Presenterar En Måndagsklubb Med Gäster - En Föreställning Om Flockbeteende, Premiär På Rival Den 11 Mars
PRESS
10 dec
kl: 13:20

Humorgruppen Stallet Presenterar En Måndagsklubb Med Gäster - En Föreställning Om Flockbeteende, Premiär På Rival Den 11 Mars

Den hyllade humorgruppen Stallet - Elin, Linn, Isabella, Isabelle och Anni - arrangerar en måndagsklubb på Rival i Stockholm i vår. Under åtta måndagskvällar, mellan den 11 mars och6 maj, framför de en föreställning om flockbeteende där även ett antal gäster kommer ansluta till flocken. För regin står Sissela Kyle. Biljetterna släpps den 12 december kl. 10.00. I Stallet står de...

Bild på Laleh Presenterar Datum För Svenska Städerna För Sommaren 2019!
PRESS
10 dec
kl: 10:50

Laleh Presenterar Datum För Svenska Städerna För Sommaren 2019!

För en vecka sedan stod det klart att Laleh är tillbaka med ett nytt album i vår, turné och en ny singel redan i januari. Sedan dess fick vi veta att hon är en av huvudakterna i Lollapalooza 2019 Senast artisten var ute på turné var efter hennes 6:e album Kristaller som kom ut 2016. Sommarens och höstens turné drog rekordpublik, över 105.000 biljetter såldes och konserterna tog...

Hitta oss på Facebook