Menu

Best of Bowie

Göteborg

Musikens Hus
lördag, 1 september 2018 kl:21:00

Musikens Hus presenterar:
Best of Bowie
Musikens Hus - Göteborg
Lördag 1 september 2018 kl 21.00
Ålder 18 år eller målsmans sällskap. Fullständiga rättigheter.

Tributebandet Best of Bowie med bas i Köpenhamn, har genom årens lopp spelat David Bowie’s låtar för en begeistrad och entusiastisk publik i Skandinavien och Tyskland, som gång på gång blir överraskad över att man kan få en så komplett upplevelse av att vara så nära originalet. Best of Bowie spelar Bowies musik & låtar, från alla olika epoker och genrer, med stor kärlek ödmjukhet och respekt.

Efter det fantastiskt kritikerrosade David Bowie-album, “Blackstar”, i januari 2017 och Bowie’s oväntade död, bara ett par dygn senare, blev en hel värld av musikälskare påminda om, hur mycket Bowie har betytt, och vad tidlös och betydelsefull hans musik är. Sedan dess har bandet turnerat med en fulltecknad turnékalender. För ett och ett halvt år sen spelade bandet för ett utsålt hus på Musikens Hus och vi är nu glada att få presentera ytterligare en “best of Bowie” kväll för alla Bowie fans.
Lyssna till alla sångerna – från Ziggy Stardust, Fame och Young Americans till This is Not America, Let’s Dance, China Girl och I’m Afraid Of Americans. För att inte glömma Lazarus från hans sista album Blackstar. Och många fler.

Här har vi ett bländande coverband. Sångaren Michael Saxe Bjørn får ett naturligt fokus, för här är det han ”som är” Bowie – eller något, som liknar. Det bliver gjort så fint, några gånger nästan nedtonat, med djup respekt för materialet. Emellanåt kan ett par stängda ögon bedra – ”¨är det inte….?” (Musikmagasinet GAFFA DK)

“Best of Bowie”:
Sång: Michael Saxe Bjørn,
Kör: Christina Kürstein Lecocq
Gitarr & Kör: Flemming Rasch
Gitarr: John Kenneth Nilsson
Keyboard & Kör: Ian Broo/Finn Markwardt
Bas: Morten Hall
Trummor: Lars Bertelsen

www.musikenshus.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Ett konserthus kallas en större byggnad som främst är avsedd för framförande av levande musik. De flesta konserthusen är byggda under 1800- och 1900-talen och ursprungligen främst avsedda för klassisk musik. Det är numera även vanligt med populärmusikaliska konserter i konserthusen, då utomhuskonserter i många länder är omöjligt om vintrarna. Konserthuset innehåller vanligen en större sal, ibland också en eller flera mindre salar avsedda för exempelvis kammarmusik. I många städer är konserthuset samma byggnad som kongresshallen, med namn som konsert- och kongresshall.

Datum / Tid

lördag, 1 september 2018 kl: 21:00

Plats

Göteborg, Musikens Hus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

320kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad