Menu

Klubb Ankaret: Tzeitel + Akkajee

Göteborg

Musikens Hus
onsdag, 31 oktober 2018 kl:19:30

Klubb Ankaret presenterar:
Tzeitel + Akkajee
Musikens Hus - Göteborg
Onsdag 31 oktober 19.30
Insläpp 19.00
Pågår till c:a 22.30
Ingen åldersgräns

Dubbelkonsert i Klubb Ankarets regi. Klezmertrion Tzeitel inleder releaseturnén för sitt tredje album. Akkajee från Finland gör traditionen modern. Berörande musik och trevlig stämning.

Tzeitel
Tzeitel har sedan bildandet 2007 satt sin personliga prägel på den traditionella klezmermusiken och med många turnéer och uppträdanden på nordiska scener har de etablerat sig som en av Sveriges främsta klezmergrupper.

Trion Tzeitel tar er med på en resa som börjar bland judiska spelmän i Öst- och Centraleuropa, där klezmermusiken och den judiska kulturen blommade fram till andra världskriget. Med melodier från när och fjärran gestaltar Tzeitel en kultur som först blev splittrad men sedan samlades ihop ur spillrorna. Likt droppar i vattnet som skapar vågor som vandrar över oceaner.

Med smäktande melodier, bubblande tvåtaktssväng och sorgesamma sånger får publiken en musikalisk upplevelse som lockar till både skratt och gråt.

Akkajee
Har du någonsin undrat vad som skulle hända om två envisa finska kvinnor, två konstiga stränginstrument, en skärbräda och några klockor blev lit galna och startade ett polyamoröst band fyllt av kärlek till traditionella kareliska melodier, folksagor, trance-musik och modern konst? Inte? Det händer redan: Akkajee

Akkajee kommer att servera er berättelser om avundsjuka grannar, frusna sjöar, försvunna själar och uppfinningsrika jungfrur med allvarliga klädbekymmer. Det vokala och instrumentella berättandet varierar från intimt till vildsint och förstärks med pulserande beats och flytande ljudlandskap. Musiken är inspirerad av urgamla historier och samtida fenomen. Sammantaget låter detta som inget annat.

Akkajee grundades av Meriheini Luoto och Iida Savolainen i 2010 på Sibelius Academy, Helsinki. Sedan dess har de skapat musik tillsammans och framträdit på festivaler och happenings. 2012 mottog Akkajee 2 pris i tävligen Konsta Jylhä för folkgrupper i Finland. Ett år senare släppte de sitt första självbetitlade album.

Iida Savolainen: viola, sång & stomp box
Meriheini Luoto: nyckelharpa & sång

*Akka, n(f), Finska. Något nedsättande term som används för att beskriva en envis kvinna med beslutsam attityd och vass tunga.

www.tzeitel.se

www.akkajee.fi

www.klubbankaret.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Ett konserthus kallas en större byggnad som främst är avsedd för framförande av levande musik. De flesta konserthusen är byggda under 1800- och 1900-talen och ursprungligen främst avsedda för klassisk musik. Det är numera även vanligt med populärmusikaliska konserter i konserthusen, då utomhuskonserter i många länder är omöjligt om vintrarna. Konserthuset innehåller vanligen en större sal, ibland också en eller flera mindre salar avsedda för exempelvis kammarmusik. I många städer är konserthuset samma byggnad som kongresshallen, med namn som konsert- och kongresshall.

Datum / Tid

onsdag, 31 oktober 2018 kl: 19:30

Plats

Göteborg, Musikens Hus

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

50kr - 100kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad