Menu

Bernt Rosengren Quartet feat Christina von Bülow

Göteborg

Nefertiti Jazz Club
fredag, 10 januari 2020 kl:20:00

Nu albumaktuella med skivan ”Live” tillsammans med rosade danska altsaxofonisten Christina von Bülow.


Bernt Rosengren räknas som en av de största inom svensk jazz någonsin. Han debuterade tidigt och redan som 17–åring utvaldes han att spela med Europeiska Ungdomsjazzorkestern på Newportfestivalen i USA med Louis Armstrong var gästsolist. I samma period var han med och bildade den legendariska gruppen Jazzclub ’57 som var verksamma ända in på 90-talet. Bernt har genom åren jobbat med Krystof Komeda, Lars Gullin, Doug Raney, Don Cherry mfl samt med egna konstellationer. Bernt har erhållit ”Gyllene skivan” fem gånger för årets bästa jazzinspelning - något som ingen svensk musiker uppnått.


Stefan Gustafson studerade både piano och trumpet vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Stefan har rönt stor uppmärksamhet för sitt personliga pianospel och spelat med musiker som Nisse Sandström, Gunnar Bergsten, Christina Gustafsson m fl. Stefan undervisar jazzpiano på Södra Latins musikgymnasium i Stockholm.


Hans Backenroth är en av Skandinaviens främsta basister och har genom åren jobbat med ”alla” såsom Monica Zetterlund, Arne Domnérus, Putte Wickman, Rebecka Törnqvist och med utländska solister som Clark Terry, Toots Thielemans, Kenny Barron, Doug Raney m fl. Hans har turnérat över hela världen och återfinns på ca 150 CD skivor.


Bengt Stark gick på Ingesunds Musikhögskola där han utbildade sig både inom Jazz & klassisk musik. Bengt tillhör eliten av våra jazztrumslagare och har spelat med de flesta inom svensk jazz och med musiker som Kenny Drew, Horace Parlan, Ken Peplowski, Clark Terry mfl. Bengt är sedan över 20 år huvudlärare i trumset/Jazz på Musikhögskolan, Stockholm.


Christina von Bülow är dotter till legendariske gitarristen Fritz von Bülow och kom därför i kontakt med jazzen i tidiga år och är idag själv en stor profil i Danmarks jazzliv. Efter utbildning på Det Rytmiske Musikkonservatorium i Köpenhamn, lektioner av Stan Getz & Lee Konitz har Christina lett egna grupper och även spelat med Doug Raney, Horace Parlan, Jesper Lundgaard mfl. Här framträder hon men en annan ofta förekommande musikalisk partner, Bernt Rosengren och hans kvartett!


Bernt Rosengren Quartet är en fullträff, något av det bästa från den svenska jazzscenen. En rytmsektion med tryck och exakthet som toppas av fantasirikt och kreativt pianospel och saxofon i världsklass!

Datum / Tid

fredag, 10 januari 2020 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Nefertiti Jazz Club

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad