Menu

Peter Danemo - Gläntan

Göteborg

Nefertiti Jazz Club
fredag, 17 januari 2020 kl:20:00

Detta projekt startade med en beställning av Sveriges Radio P2, med beskrivningen musik för valfri ensemble. Trummisen och kompositören Peter Danemo har alltid tyckt om halvstora ensembler. Där finns möjligheten att få det att låta stort och fylligt utan att förlora den lilla gruppens intimitet. Det finns utrymme för subtila nyanser. Klangmöjligheterna är rika. Varje enskild musikers unika röst kan tydligt höras.


Ensemblen består av musiker från både klassisk- och jazzmusik.
"Jag ville ha en blandning av olika musikalisk bakgrund och spelstil då det utökar den musikaliska paletten. Idéen var att starta helt utan noterad musik och tillsammans hitta sätt att improvisera och kommunicera där alla trivs." Säger Peter.


Peter valde att kalla ensemblen för Gläntan, inspirerat av en Tomas Tranströmer dikt med samma namn. Den första meningen lyder ”Det finns mitt i skogen en oväntad glänta som bara kan hittas av den som gått vilse.” En vacker bild som blivit betydelsefull. Detta är ett projekt fyllt med fantastiska musiker som alla lägger både själ och hjärta i musiken.


Peter beskriver musiken som melodisk, klangrik och rytmisk men den kan också vara kärv och sträv. Den är ljus och mörk. I en lyssnares öron kanske helt andra saker uppfattas än det som kompositören hade i åtanke. Kom till Nefertiti och bilda dig din egen uppfattning. Musik upplevs bäst live!


Kajsa Nilsson - fl.


Astrid Le Clercq - kl.


Joakim Milder - sx.


Gaianeh Pilossian - violin


Jessie Langhard - cello


Magdalena Meitzner - vibrafon


Britta Virves- p.


Christian Spering - b.


Peter Danemo - tr.

Datum / Tid

fredag, 17 januari 2020 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Nefertiti Jazz Club

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

110kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad