Menu

Thorbjørn Risager & The Black Tornado

Göteborg

Nefertiti Jazz Club
fredag, 24 januari 2020 kl:20:00

Detta populära och prisbelönta band har ett nytt album på gång! Intensiteten är intakt men nu finns det även plats för nya stråk av melankoli. Med mer än 1000 konserter i 21 länder är denna hårt arbetande ensemblen ett av de flitigaste banden på den europeiska livescenen. På den nya plattan med den inbjudande titeln ”Come On In” går Thorbjørn Risager i clinch med allt från sin egen ålder till den politiska verkligheten.


”Somliga tror att blues är trist, för att den är uppkallad efter melankolins färg och har sina rötter i musik som slavarna i USA spelade. Men man ska komma ihåg att det var musik som man samlades kring, när man var ledig från strapatserna i vardagen. Den uppstod när det var fest och var avsedd att dansas till. Den traditionen vill jag gärna vara med om att föra vidare, att man förlöser problemen via musiken och går hem med ett leende på läpparna.” säger Thorbjørn Risager.


Denna inställning till bluesen kan ge musiken inslag av både funk, gospel, soul och rock’n’roll. Och en av de tydliga nyanserna på den nya plattan är att det finns flera melankoliska låtar med akustisk gitarr. De har uppstått eftersom bluesen speglar var Thorbjørn befinner sig i livet.
”Bluesen är min ventil. Och denna gång har jag skrivit några låtar om tvivlen på att jag befinner mig på rätt plats här i livet. Men där finns något grundläggande i mina kompositioner som söker sig mot ljuset. Som handlar om att bita ihop och säga ”jag ska allt komma vidare”.


Välkommen till en explosiv konserter, där gitarrer, bas, trummor, orgel och blåsare omger Risagers kraftfulla röst!


Thorbjørn Risager – s.
Emil Balsgaard – keys.
Joachim Svensmark – g.
Søren Bøjgaard – b.
Martin Seidelin – tr.
Kasper Wagner/Hans Nybo – sx.
Peter Kehl – trp.


Thorbjørn Risager & The Black Tornado
2024-10-26 20:00:00
Helsingborg, The Tivoli

Datum / Tid

fredag, 24 januari 2020 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Nefertiti Jazz Club

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

140kr - 310

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad