Menu

Patricia Barber

Göteborg

Nefertiti Jazz Club
torsdag, 30 januari 2020 kl:20:00

"Få artister oavsett genre är lika konsekvent lysande som Patricia Barber" Jazz Times. 


Den internationellt hyllade pianisten, sångerskan och kompositören Patricia Barber kom i kontakt med musik i tidig ålder. Född och uppvuxen utanför Chicago med en jazzsaxofonist till pappa och en bluesångerksa till mamma. “Barbers karriär har präglats av en fullständig ovilja att kompromissa hennes inställning till musik. Hon existerar i en outforskad kreativ värld där hon framgångsrikt trotsar klassificering .... Dessa kännetecken belyser Barbers roll som innovatör och katalysator för musikalisk evolution”. All About Jazz


Patricia har under 30 år givit ut hela arton album under eget namn på skivbolagen Premonition Records och Blue Note Records. Tre av dessa album har sålt över 100 000 exemplar vardera. 2003 tilldelades hon “Guggenheim Fellowship”, och blev därmed den första kompositör som någonsin mottagit detta stipendium. Hon har turnerat världen runt och spelat i allt från konserthus till jazzklubbar och festivaler. När Barber är hemma i Chicago har hon ett välbesökt återkommande måndagsgig på det legendariska Green Mill Jazz Club.


2019 släppte hon det kritikerrosade albumet “Higher”. Musiken levererar ett hav av lugn och kristallklara verk, ibland fyllt av känslor ibland av hopp eller till och med humor. Från en text och musikalisk synvinkel är "Higher" en poetisk pärla som överträffar alla Barbers tidigare verk. Det är riktigt anmärkningsvärt med tanke på att detta är en musiker/kompositör som satt ribban extremt högt för sig själv under tre produktiva decennier! Missa inte detta!


The Patricia Barber Trio


Patricia Barber - p. & s.


Larry Kohut - b.


Jon Deitemyer - tr.

Datum / Tid

torsdag, 30 januari 2020 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Nefertiti Jazz Club

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

160kr - 350

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad