Menu

Torbjörn Zetterberg & Den Stora Frågan

Göteborg

Nefertiti Jazz Club
torsdag, 5 mars 2020 kl:20:00

En av kreativ musiks mest vältaliga exponenter, sprungen ur Stockholms bördiga jazzscen kring millennieskiftet. Med sitt första band Torbjörn Zetterberg Hot Five inleddes ett fruktbart förhållande med det välrenommerade Moserobie Music Production som blomstrar än i dag, 10 album senare.


Zetterberg är en kompositör av ovanliga medel - bra känsla för att harmonisera sina uppfinningsrika melodier; hur man får en sextett att låta som en hel orkester och hur man skapar utrymme för ett oackompanjerat solo; hans något bizarra känsla för humor som ligger till grund för det driv och sväng som definierar en bra basist; och bäst av allt, respekt för sina medmusiker, vilka alltid lyckats lyfta hans kompositioner ytterligare ett snäpp.


Lekfull, kraftfull, vanvördig och fullständigt orädd presenterar Den Stora Frågan sitt fall, svarar på den ursprungliga frågan, och fortsätter så sökandet med nya frågor. 2019 släpptes en liveskiva inspelad vid Den Stora Frågans senaste framträdande (för tre år sedan), och nu, våren 2020, släpps album nummer fyra ”Are You Happy?”. Kom till Nefertiti, du kanske hittar svaret!


Torbjörn Zetterberg - b.


Susana Santos Silva - tr.


Mats Äleklint - trb.


Jonas Kullhammar - sx.


Per Texas Johansson - kl. & sx.


Jon Fält - tr.

Datum / Tid

torsdag, 5 mars 2020 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Nefertiti Jazz Club

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

115kr - 260

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad