Menu

Ludwig Hart - support Judith Stocks

Göteborg

Nefertiti Jazz Club
lördag, 7 mars 2020 kl:20:00

Om du inte tidigare har hört Ludwig Hart så är det dags nu. Örebrosonen debuterar i höst med sin första fullängdare i eget namn. Frågar man artisten själv säger han hanatt han gör "sätta-sig-i-bilen-och-bara-dra"-rock. Men det så mycket mer än så. Arrangemangen, där gitarrer och syntar väver stora, filmiska stämningar påminnerom Jackson Brownes och Fleetwood Macs 80-tal.


Sångerskan Michaela Holmberg, Ludwigs ständiga duettpartner, är besjälad av samma sträva innerlighet som en gång Stevie Nicks.


Ludwig Hart knyter också an till samtida amerikanska indieband, men har en direkthet i melodierna - och inte minst en röst - som vi tror kommer kunna ta honom till den breda publiken och ut i världen. Som om War On Drugs haft Don Henley som husgud i stället för Bob Dylan.Under våren och sommaren har fyra singlar släppts och det har turnérats tillsammans med Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco. Färskast är singeln, ”Purpose Of Love” (co-producerad av Mauro Scocco).


SUPPORT - Judith Stocks


Efter hennes debut EP som bjöd in till svulstig, dramatisk melankoli är Judith i vår tillbaka med sitt nya albumet Misstanke. Hennes ständiga misstänksamma blick mot det blåögda, guldskimrande och surrealistiska i bevarandet av minnen och lyckliga slut hittar vi i uttrycket. 


”Från första till sista låt finns det en längtan till att spara bandomen i små askar för att solnedgången inte ska sluka hela välden” säger Judith. 


Med referenser till Feist, Daniel Norgren och Det Stora Monstret hittar vi sammanvävda kännetecken för Judiths musik. Intimt och vemodigt har hon spelat på scener runt om i Sverige och omtalats som att ”hennes jazzighet accentueras i den hoppfullt nedstämda pop som bjuds på det fullproppade haket”.

Datum / Tid

lördag, 7 mars 2020 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Nefertiti Jazz Club

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

156kr - 195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad