Menu

VEIN Trio

Göteborg

Nefertiti Jazz Club
torsdag, 12 mars 2020 kl:20:00

Hyllad trio spelar lekfull musik i gränslandet mellan jazz och kammarmusik - Symfonisk Bop!


Den schweiziska jazztrion VEIN har under det senaste decenniet vuxit till att bli en utav Europas mest spännande jazzgrupper. De spelar musik med stor stilistisk mångfald och teknisk prestation, blandar sofistikerat den europeiska klassiska kammarmusikens komplexitet med spänningen och energin från jazzens improvisation. De är alla tre klassiskt skolade och spelar därför gärna musik i gränslandet mellan klassisk och jazz, vilket de gör med den äran - naturligt och fantasifullt.


VEIN bildades i Basel för drygt tio år sedan och har hyllats internationellt av recensenterna. De har i princip släppt ett album om året och sammarbetat med stjärnsolister så som trombonisten Glenn Ferris samt saxofonisterna Greg Osby, Dave Liebman och Andy Sheppard.


Trions musik komponeras av samtliga bandmedlemmar, originalkompositioner blandas med tolkningar av både jazzstandards och klassiska stycken. Ett exempel på detta är deras hyllade album VEIN Plays Ravel (2017)  där trion spelar kompositioner av den franska tonsättaren Maurice Ravel.


2019 släppte de albumet "Symphonic Bop" tillsammans med svenska Norrbotten Big Band, ett samarbete med tolkningar av klassiska 1900-talskompositörer som Arnold Schönberg.


Michael Arbenz - p.


Thomas Lähns - b.


Florian Arbenz - tr.

Datum / Tid

torsdag, 12 mars 2020 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Nefertiti Jazz Club

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

110kr - 250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad