Menu

ICEKIID

Göteborg

Nefertiti Jazz Club
fredag, 20 mars 2020 kl:20:00

Frihamnen Event & United Stage presenterar


Färska "Cinderella" streamades 70 000 gånger på 24 timmar. I vår är det dags för Sverige att upptäcka det danska fenomenet ICEKIID live!
Det var med ”Blondiner og Brunetter” 2016 som Danmark fick upp ögonen för ICEKIID. Sedan dess har karriären bara gått åt ett håll, framåt. Debut-EP:n ”Afro Dansker” och en lång rad singlar har streamat över 50 miljoner på Spotify och ICEKIID har snabbt cementerat sin plats på den danska musikscenen. Just nu är han aktuell med singeln ”Cinderella”, som streamades 70 000 gånger under det första dygnet. Låten gick direkt in på Viral 50 i Danmark.


Som sångare, rapartist och låtskrivare har ICEKIID skapat sitt helt unika sound och på sitt sätt skapat en helt egen genre inom dansk musik. Musikaliskt kännetecknas han av varmblodiga afrobeat som är den perfekta uppvärmingen för en utekväll. Live är ICEKIID känd för sina energiska uppträdanden och det råder ingen tvekan om att det blir fest!
Jermyn Creppy föddes 1996 och växte upp i Köpenhamn, men hans rötter finns i Ghana. Om du lyssnar noga hör du en lyrisk tyngd, som i singeln ”Afrikaner”:
”Er der nogen mennesker, som kan være så dum, de ser kun terror på en etnisk ung, hjernevasket af medier med lort på tungen”

Datum / Tid

fredag, 20 mars 2020 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Nefertiti Jazz Club

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

120kr - 150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad