Menu

Isabella Lundgren - A Tribute to Bob Dylan

Göteborg

Nefertiti Jazz Club
onsdag, 2 september 2020 kl:20:00

•• NYTT DATUM ••


Denna konsert är framflyttad, ni som köpt biljetter till 15/4 har blivit kontaktade via den mail ni angav vid köpet. Era biljetter gäller fortfarande!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Isabella Lundgren är en av Sveriges främsta jazzsångerskor hon har släppt tre kritikerrosade album i Sverige och fyra i Japan, belönats med bland annat Orkesterjournalens Gyllene skivan (2015), Sveriges Radios pris jazzkatten (2015). Monica Zetterlund-stipendiet, och grammisnominerats (2016).


Nu är Isabella Lundgren aktuell det kritikerrosade albumet Out of the Bell Jar (2019) där hon tolkar Bob Dylan.


– Den första av hans skivor jag köpte var ”The times they are a changing”, och jag köpte den av den enkla anledningen att den första mannen jag älskade, älskade Dylan. Min plan var att lära mig alla långa låttexter utantill och sedan lite nonchalant, droppa ett citat här och där när vi passerade varandra i skolkorridorerna, berättar Isabella.


Till min stora förvåning, när jag satte mig framför skivspelaren och tryckte på play den där första gången, var mannen jag älskade den sista jag tänkte på. Jag blev förtrollad, överväldigad och uppslukad av musiken jag hörde. Stora ord jag inte förstod, namn jag aldrig hört, toner som resonerade så klart med min själ att jag för en stund upplevde att jag lämnade jordens yta.


– Det Robert Zimmerman gett mig och som jag nu vill ge dig, är nyfikenheten. Att möta livet med öppna ögon, öppna öron och en helig vilja att upptäcka och söka, i stjärnorna, i böckerna, i skivorna, i andras ögon, men framförallt, i din egen förtappade själ.


Efter den slutsålda releasekonserten på Södra Teatern i Stockholm skriver magasinet LIRA:


Lundgrens take på Bob Dylans ”Blowin’ in the wind” är emblematisk för hennes spännvidd som artist, från det nära, sköra i den ensamma rösten till det råa svänget i polyfon samklang och Södran älskar henne från första utandning.


Isabella Lundgren - s.


Calle Bagge - p.


Niklas Fernqvist - b.


Daniel Fredriksson - tr.


Daniel Migdal - fiol

Datum / Tid

onsdag, 2 september 2020 kl: 20:00

Plats

Göteborg, Nefertiti Jazz Club

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

120kr - 270

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad