Hildegunn Øiseth Quartet

Nefertiti Jazz ClubDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Hildegunn Øiseth Quartet är en grupp bestående av fyra unika musiker. De kombinerar tidslös elegans, personlighet och en naturlig improvisatorisk vokabulär med drömlika ljudbilder och självklarhet.


Hildegunn Øiseth är en av de mest mångsidiga och spännande trumpetare i Scandinavium. Vi i Göteborg är kanske mest bekanta med hennes tid som medlem i Bohuslän Big Band (1990-1999) där har vi hört henne i en massa produktioner och på flertalet inspelningar. Efter sin tid i Göteborg flyttade hon till Sydafrika för att spela med bandet Uhambo. Musiken har även tagit henne till bland annat Malaysia, Pakistan och Mellanöstern.


Debutalbumet Hildring kom 2009, på detta album fokuserade Hildegunn på det traditionella norska intrumentet "Bukkehorn" som görs utav ett gethorn. Hennes andra album Stillness (2011) rosades av kritiker och det tredje Valencia (2013) visade att hon var en slående jazzmusiker som förtjänar både plats och uppmärksamhet. Hildegunn är numera en del av Trondheim Jazz Orchestra samt Marilyn Mazurs Shamania.


Nuförtiden koncentrerar sig Øiseth huvudsakligen på sin kvartett som under de senaste åren turnérat med musik från sina tre album. I år släpper de ett fjärde! Manana (som betyder en obestämd tid i framtiden) innehåller lika mycket låtar med trumpet som med "Bukkehorn", hon har även tagit tillbaka både elektronik och röst som brukade vara en stor del av musiken under den tidigare delen av hennes karriär. Missa inte detta!


Hildegunn Øiseth - trp. & Bukkehorn


Per Oddvar Johansen - tr.


Espen Berg - p.


Magne Thormodsæter - b.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-04-16 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: