Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Anders F & BRAVADO BRAVADO

Nefertiti Jazz Club


BILJETTER / MER INFORMATION


Countryrockgruppen BRAVADO BRAVADO startades 1989 av Anders F Rönnblom och multiinstrumentalisten Jesper Lindbergs. Samma år kom det självbetitlade debutalbumet, året efter kom BOULEVARDMINNEN och 1991 skivan VÅLD. Gitarristen Fabian Månsson anslöt 1990 då det var dags för en lång Sverigeturné. Det var också början på ett långt musikaliskt samarbete mellan Anders F och trummisen Björn Rothstein, som sedan dess har varit centralfigur i gruppen AFR Band, tillsammans med basisten Björn Aggemyr.


Bravado Bravados karriär sammanfaller med starten på den Americanavåg som sedan följde i Sverige under 90-talet med grupper som Traste Lindéns, Perssons Pack, 1000 Dollar Playboys, Håkan Ahlström & Gram Parsons Project, samt ett otal singer/songwriters i den genren.


Anders F är nu aktuell med albumet Blärk! (2019) ”Mycket av inspirationen till min musik kommer ju från 60- och 70-tals grupper som Byrds, the Band, Flying Burrito Brothers, Buffalo Springfield, Manassas med flera… Och jag har stor lust att börja experimentera lite med ljudbilder där till exempel pedalsteel och akustiska instrument som banjo och mandolin kan blandas med elgitarr, distorsion och andra effekter. Jag har ju under de gångna 30 åren även närmat mig andra musikgenrer och hämta inspiration från både jazz och klassisk musik. Det finns alltså mycket idéer på lager. Och ett flertal låtar från 90-talet som ännu inte är inspelade.”


Anders F Rönnblom - s. & g.


Jesper Lindberg - pedalsteel, banjo, mandolin, g. & s.


Fabian Månsson - g, munspel & s.


Björn Rothstein - tr.


Björn Aggemyr - b.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-04-23 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

110kr - 250


Kort länk hit: