Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 20:00

Elsa Nilsson Quartet - Hindsight

Nefertiti Jazz ClubDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Elsa Nilsson, en hyllad jazzflöjtist från Göteborg som under de senaste tio åren varit bosatt och aktiv i New York. Kommer nu till Sverige med sin New York-baserade kvartett för att framföra musiken från sitt senaste album, Hindsight.


Elsa skriver musik som om det vore en dagbok. Hon tar sin värld och häller ner den i varje ton. Musiken på Hindsight började som en reaktion, ett sätt för Elsa att få utlopp för alla komplicerade känslor hon kände kring utvecklingen i världen. Varje komposition baseras på rytmer från olika demonstrationers slagord runt om i världen sedan presidentvalet i USA 2016. Musiken har energin från Rock’N’Roll, jazzens improvisationer och den klassiska musikens kompositionsteknik. När Elsa visade musiken för sitt band växte den och blev deras, fler perspektiv och ideer. Elsa insåg att detta var hennes demonstration för solidaritet. Hennes, och hennes bands, mest genuina uttryck av motstånd.


År 2018 vann Elsa Nilsson National Flute Associations Jazz Flute Competition. Innan Hindsight har hon släppt tre album med sin originalmusik. After Us (2018)  som fick 3.4 stjärnor i Downbeat Magazine, Salt Wind (2016) samt Already There Yet (2013). Missa inte detta!


Elsa Nilsson - fl.


Jeff McLaughlin - g.


Alex Minier - b.


Cody Rahn - tr.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-05-06 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: