Menu

Meshell Ndegeocello

Göteborg

Nefertiti
torsdag, 6 oktober 2016 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Meshell Ndegeocello
Nefertiti - Göteborg
Torsdag 6 oktober 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Basist, sångerska, producent och låtskrivare.

Meshell Ndegeocellos musikaliska karriär har fört henne via soul, spoken word, R&B, jazz, hip-hop och rock. Den röda tråden är den lyriska och spirituella jakten efter att skildra kärlek, rättvisa, respekt och glädje. Hennes fans har lärt sig att förvänta sig det oförutsägbara i hennes musik.

Hon startade sin karriär i den legendariska go-go kretsen i D.C. Go-go är en unik musikgenre som associeras med funk och som är betydligt förknippat med Washington-regionen. Där finslipade hon sina talanger och när hon väl valde att gå solo i början på 90-talet blev hon en av de första artisterna som signades till Madonnas skivbolag Maverick Records.

Som basist har hon samarbetat med musiker såsom Rolling Stones, Madonna, Alanis Morrisette, John Medeski, Billy Preston och Chaka Khan. Hon var också den första kvinnan att fronta omslaget till Bass Player Magazine.

2014 släppte Meshell sitt elfte album ”Comet, Come to Me”, en skiva som drivs av ett groove och en lyrisk och melodisk meditativ känsla. Här har hon återigen öst ur den kreativa brunn som har skapat hennes långa karriär.

Meshell Ndegeocello – b, s.
Chris Bruce – g.
Jebin Bruni – keyb.
Abraham Rounds – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

torsdag, 6 oktober 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

335kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad