Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Lars Jansson Trio

NefertitiDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Nefertiti presenterar:
Lars Jansson Trio
Nefertiti - Göteborg
Fredag 15 juli 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Lars Jansson är pianist, kompositör, arrangör och pedagog. Med 35 år som frilansmusiker har Lars Jansson hunnit spela med flertalet storheter såsom Jan Garbarek, Arild Andersen, Radka Toneff, Steve Swallow, Ulf Wakenius, Georg Riedel, Rigmor Gustafsson m.fl. Hyllad och kritikerrosad- 1990 blev han tilldelad det ärofyllda Jan Johansson-stipendiet, 1998 blev han Aarhus första jazzprofessor, 2001 fick han en dansk Grammy för sin skiva ”Hope” och 2005 fick han svenska Jazzkatten.

Nu kommer Lars Jansson till Nefertiti med sin trio. Denna form av trion har funnits i cirka 6 års tid. Det har gjorts fem skivor i gruppens namn och dessutom har trion varit rytmsektion på flera andra inspelningar. Trion har turnerat i de Nordiska länderna och besökt Japan flera gånger. Nu planeras en ny turné i Japan under 2017.

En stor del av musiken som kommer att spelas denna kväll är från den senaste skivan ”Facing the Wall” som släppts på det japanska bolaget Spice of Life.

Lars Jansson – p.
Olli Rantala – b.
Paul Svanberg – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-07-15 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Lars Jansson Trio

Lars Jansson Trio, Simple Song Simple Life på Spotify

In Search of Lost Time

Simple Song Simple Life

Lars Jansson Trio, There Is a Butterfly In My Room på Spotify

In Search of Lost Time

There Is a Butterfly In My Room

Lars Jansson Trio, More Human på Spotify

Ballads

More Human