Menu

Celso Paco & Dynamo de Luxe

Göteborg

Nefertiti
lördag, 27 augusti 2016 kl:19:00

Nefertiti presenterar:
Celso Paco & Dynamo de Luxe
Nefertiti - Göteborg
Lördag 27 augusti 2016 kl 19.00
Ålder 18 år

Starka rytmer, poetiska texter och vackra melodier med avstamp i moçambiquansk musik och dans.

I centrum står den moçambiquanske sångaren, kompositören och slagverkaren Celso Paco. Celso Paco är uppvuxen med moçambiquansk musik och dans, tolkar traditionella sånger från trakterna kring hemstaden Maputo och har inspirerats av musik från grannländer som Sydafrika och Zimbabwe. Förutom övriga pan-afrikanska stilar har även den internationella rock- och jazzscenen gjort starkt intryck på honom. Celso sjunger om personliga upplevelser och reflektioner och språket varierar mellan ronga, portugisiska, engelska och franska.

Gruppen Dynamo de Luxe startades 2004 av medlemmar ur det forna kultafrobandet Mama Malumma och musiken tar avstamp i Celso Pacos musikaliska rötter. Starka rytmer, poetiska texter och vackra melodier. Tillsammans med de svenska musikernas blandade och gedigna bakgrund har ett alldeles eget sound mejslats ut. Med stor respekt för traditionerna i den afrikanska musiken och ett nyfiket öga in i framtiden blir detta musik som sprider glädje och får publiken att dansa som om det inte fanns någon morgondag. Alltid! Bandet är grymt laddat efter sommarens turnerande och ger sig in i studio direkt efter konserten på Nefertiti för att spela in uppföljaren till gruppens första platta ”Dugongo”.

Gruppen har spelat på stora festivaler, bykrogar, jazzklubbar och i vardagsrum. Och nu- på Nefertiti. Så missa inte detta utmärkta tillfälle att må bra!

Celso Paco -s, perc,, timbila, mbira, kalimba.
Hans Edberg -g, munspel.
Håkan Hellqvist – g.
Ola Hedman – b.
Johan Björklund – tr.

www.nefertiti.se

www.pusterviksbiljetter.com
Pusterviks Biljetter Facebook

Nefertiti är en legendarisk jazzklubb i hjärtat av Göteborg som även hyser stadens mest vibranta nattklubbsverksamhet. På scen presenteras främst jazz men också etno, hip-hop, blues och elektronisk musik.

I valven i Nefertitis källare samsas en lång musikalisk historia med framåtseende och nyfikenhet.

Jazzklubben Nefertiti har i över 30 år levt ett spännande liv i källaren på Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen i Göteborg. Vi var länge ensamma i huset men nu huserar Lärarhögskolan runt omkring oss. Men detta påverkar inte Jazzföreningen Nefertitis aktiviteter och försök att förbättra Göteborgs nöjesliv och jazzens liv.

Datum / Tid

lördag, 27 augusti 2016 kl: 19:00

Plats

Göteborg, Nefertiti

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

200kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad